maanantai 3. lokakuuta 2011

pata ruuan ohje kateissa


Kuva ei liity asiaan kyllä mitenkään, vaikka iso maito tonkka onkin..
 Mä haluaisin niin tehdä hyvää, muhevaa, syksyistä, maukasta pataruokaa..
mutta kun en osaa..

Sellaista mihin tulis paljon kasviksia, jotain lihaa , yrttejä ja hyviä mausteita..
Kypsyis kauan uunissa ja sitä vois makustella monta päivää..
Joten miten on rakkaat ystäväiset, jos haluaisitte kertoa mitä laitatte ja miten teette tällaisen pataruuan, niin olisin onnellinen...

niin ja sitten täytyy ottaa vielä huomioon, etten ole todellakaan mikään kokkikolmonen, joten aikas tarkat ohjeet..en ossaa sitten yhtään soveltaa :))


jään mielenkiinnolla oottelemaan

jaana

11 kommenttia:

  1. Mitä tuumaisit;
    http://www.ruokala.net/reseptit/haku/ruokala?words=pataruoka

    VastaaPoista
  2. Minä en oikein osaa auttaa, teen niin harvoin pataruokia:-(

    Mukavaa maanantai iltaa<3

    VastaaPoista
  3. Tee fårikålia eli norjalaista syksyherkkua. Jos tykkaatte kaalista niin tykkaatte tasta. Mun blogista løytyy ohje kun kirjoitat sinne vas. ylaruudussa olevaan ruutuun "Fårikål" eli lammasta kaalissa:) Sitten keitat perunoita ja tarjoat puolukkahillon kanssa. Ja maku vaan paranee kun on jaakaapissa monta paivaa:) Hyvaa, halpaa ja helppoa. t. kalamuija

    VastaaPoista
  4. osta vaikka kaupasta karjalanpaistiliha paketteja,lisää isoja paloja porkkanoita,sipulia pari,hillosipulia pikkupurkki,puolikymmentä pippuria,suolaa,pari lihaliemikuutiota,vettä päälle että peittyy ja uuniin muhimaan.Sekoita välillä ja maista maku.Paranee vain lämmittäessä.Noita liha paketteja on tuossa pari,voi laittaa myös lanttua,mutta siitä ei kaikki tykkää...tervastan emäntä

    VastaaPoista
  5. Tarviit köntin lihaa, vaikka nautaa tai hirveä. Paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi ja lado voideltuun (voilla) uunivuokaan. Pilko sekaan oman maun mukaan sipulia ja porkkanaa, laita perään mausteita mitä mielit. Minä laitan pippuria, yrttisekoitusta ja suolaa. Laita päälle vettä niin että peittyvät.
    Sitten pata uuniin, mieluiten leivinuuniin. Anna kypsyä kunnes liha on mureaa.
    Tämän tarkempaa ohjetta en omista :))

    VastaaPoista
  6. Jotenkin samanlaisia mielihaluja täällä. Jotain oikein hyvää pataa!!

    VastaaPoista
  7. hei, kurkkaapa Vilijaanan blogiin: viltsunruoka.com; siellä on liha-ja uuniruokien kohdalla aika paljon pataruokia terv. Rida Paattisilta

    VastaaPoista
  8. nina...kävin jo kurkkimassa hyvälle näyttää..Kiitos!!

    arja...samoin sinulle!

    kalamuija...tykkään kaalista tosi paljon, täytyy yrittää ilman muuta :)

    tervastan emäntä...nam Ja kiitos!!

    katja...tämäkin kuulosti tosi hyvälle! kiitos :)

    hyvä mieli...ei muutakun täältä nappaat ideat mukaasi :)

    rida...maukas blogi..kiitos!!

    Kyllä näillä nyt alkuun pääsee, kiitos hienoista ohjeista!!
    ensin täytyy ostaa kaupasta tarpeeksi iso pata, tai sitten yritän keksiä vaihtoehtoisen kasarin yms.
    kaupassa liha myyjä varmaan myös osaa opastaa oikean lihan valinnassa.
    Ei muuta kuin tuumasta toimeen :)

    VastaaPoista
  9. osta kermansaven kokkipata,tarpeeksi iso,voit keittää hellalla riisipuuron ja panna ruuan uuniin muhimaan.Maksaa kyllä,mutta särin jo yhen ja laiton tehtaalle takas,tuli uusi tilalle.ter.astan emäntä

    VastaaPoista
  10. Hihiii...nyt vasta luin oikein nimimerkkisi!! siis ekassa viestissä luin että siinä lukee terastan emäntä..noh olishan se niinkin voinut olla :))
    nyt vasta äkkäsin, että siinä seisoo terveisin Astan emäntä..onhan se nyt näin, vai onko minulla oikeesti oikein luku ongelma :))
    mutta juu sellaista juuri tässä männä päivänä kattelin kaupassa, ja iso sen täytyis olla kun meitä on niin monta :))
    Onneksi sait uuden!!

    VastaaPoista
  11. kyllä se nyt meni oikein,mutta eihän nimi miestä pahenna,jos ei mies nimeä!!Se asta on pieni?,valkoinen bichoni,joka mulla on ollut kohta kymmenen vuotta,joten siitä tullut toi nimi.Onhan meillä kolme muutaki nelijalkaista,mutta ne viihtyy ulkona...terv.astan emäntä

    VastaaPoista