torstai 26. tammikuuta 2012

sävyjä sisustuksessa ja ruuassa


Näitä sävyjä haluaisin kotiin.
Jotenkin niistä tulee keväinen olo.
En vain osaa nyt yhtään yhdistää miten ja minne..
ja miten sopii meidän vahvaan värimaailmaan..


Ehkä lähinnä näitä sävyjä on meidän olohuoneessa,
mutta tupaankin haluaisin..
no aika taas näyttää
ja voihan se olla niinkin, että viikonpäästä löytyy uusi väri..sävy
tuuliviirin elämä on haastavaa :))


Sävyjä löytyi myös tämänpäivän ruoasta, jota en enää lapsille enkä muille tarjoile!!
Siis nopeasti pöytään kaupan valmiiksi marinoituja broikun koipia
punaista sellaista..

ja taas huomasin sellaisen syötyäni, että alkoi vatsassa tuntumaan :(
väriaineet, lisäaineet...

No tuli taas kerran todettua, että nämä jäävät kauppaan, ja homma suunnitellaan senverran ajoissa, että ennättää itse marinoimaan!!
Pestoa, öljyä, valkosipulia, luomu mausteita ja yön yli pussiin ja sitten uuniin
Kyllä on hyvää ja ei maha valita :))

Mukava kun ruoka jutut kiinnostaa muitakin ja kohtalotovereitakin tuntuu olevan..siitä en tiedä onko se hyvä, mutta helpottaa elämää kun tietää ettei yksin kärvistele ja näinkin on hyvä jakaa kokemuksia!

Laittakaa tulemaan mielipiteitä ruuasta, nyt uppoaa otolliseen maaperään :))

terkuin 
jaana

ps. 
eilen nukuttiin sitten pelkillä lakanoilla
joku hömelö unohti täkit hippasen liian kauaksi tuulettumaan =/

5 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen tuo sinun oma marinointiohjeesi! Täytyypä kokeilla. Maustan yleensä itse vain suoraan pannulla, kun en osaa suunnitella mitään etukäteen, vaikka se olisikin jääkaapissa odottamassa käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu hyvää onkin, jos sattuu pestosta tykkään ja meillä tykätään :) mutta kannattaa tosiaan marinoida se yön yli..

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa tuo oma marinadi, kaupan on kyllä aika lisäaineilla pilattuja! Ihana väri, ymmärrän hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on niin kauheita varsinkin ne punaiset marinadit, värikin jo luontaantyöntävä eikä millään tavalla luonnollinen ja hunajamarinadin tuoksu saa melkein voimaan pahoin..kyllästymistä luulen kyllä :)
      itsekun marinoi, niin sitä lientäkään ei tule paistovadille sellaisia määriä kuin näissä kaupan valmis jutuissa..
      niin on ihana väri :)

      Poista
  3. Marinoimatonta on meidänkin syömät lihat, nykyään aina. Mausteseokset on aina ilman hiivauutetta tai natriumglutamaattia, osa on sen takia pakko tehdä itse. Muroista on pyritty eroon täysin, paahtoleivästä ei lapset hevillä luovu, mutta muuten yritän että leivässä olisi mahdollisimman vähän ainesosia. Jos täytyy makeuttaa, niin käytän mieluummin sokeria kuin keinotekoisia makeutusaineita.
    Kirjastosta kannattaa hakea luettavaksi ainakin kirjat Aitoa ruokaa ja Ruokavallankumous, molemmat täynnä täyttä asiaa.

    VastaaPoista