keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

ihanasti pihalla


tässäpä meidän uudet terassituolit
mukavat istua ja keinua
voipa niissä unosetkin ottaa :)


Ruukut sai uudet viherkasvit ja vaihdettiin paikkaa hieman avarempaan.
Laku koirakin vaikuttaa sangen tyytyväiselle...Kuvassa meidän uusi tuttavuus, nalleksi ristitty koira neito.
Tämä samainen koiruus oli keväällä se pieni piipero siellä sillan rummussa, joista tänne kuviakin laitoin. Pentuja oli silloin varmaan kymmenen, kolme niistä on jäänyt alueelle asustamaan ja tosi suloisia ja kilttejä ovat.
Nälkä on kuitenkin kova ja koiran ruoka maistuu montakertaa päivässä.
Tällä hetkellä meidän terassilla asustaa neljä koiraa : Laku, Tofi, Nalle ja Roki.
Ihan sulassa sovussa, onneksi :)
Nallella on tapana nukkua yö kiinni meidän oven metallisissa kaltereissa ja kalisuttaa niitä alvariinsa tassuillaan, viimeyönäkin kävin kaverin siirtämässä monta kertaa kauemmaksi ja kun selkäni käänsin niin takas oli samassa paikassa :))
Tällaiset ihanat orkideat hankimme samaiselta puutarhalta kuin ruukku kasvinkin.
Roikkuvat metallilangalla puun oksalla, lähes ilmassa.
Huumaavat värit.
Ja hinta voisi sanoa lähes ilmainen,  2e kpl !!

Yllä meidän lootus aloittelee kolmatta kukintoaan.
harmittavan vähän aikaa aina yksi kukkanen kestää, mutta on sitäkin kauniimpi!

Ja kukas se siellä :))
Nalle ja muut koiruudet tykkää käydä juomassa tätä lootus vettä, 
vaikka puhdasta vettäkin niille on tarjolla omasta kupista
taitaa olla hyvinkin tuttua näin..

ja tekipä Laku koira meille temput yksi päivä,
ötökät alkoi ahdistaa ja mitä teki koira, hyppäsi lootusruukkuun kylpemään!!!
varret ja lehdet vaan lenteli ympäriinsä kun neito kylpi =)

Tänään on ollut hiukan pilvisempi päivä, mutta lämpöä on silti riittänyt vaikka kuinka paljon.
Huomenna taas uudet kujeet tällä pallonpuoliskolla.
Pysykäähän linjoilla :)

haliterkuin
jaana

8 kommenttia:

 1. No, ompa teillekertynyt sinne paljon koirakavereita :)
  Kiitokset taasen kauniista kukkakuvista, noita vähän erikoisempia kukkia on aina kiva ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllähän täällä näitä koiria riittää, ja kokoajan syntyy uusia pentueita :( siis ihan liikaa sanoisin..mutta luonnollinen poistumakin on suurta, kun tultiin, niin yhdellä emolla oli kuusi pentua, nyt enää 1 jäljellä :(( kahdessa isossa koiratappelussa meni kaksi viimeistä... täällä tämä koirien elämä on niin erilaista kuin suomessa...
   täällä on niin ihania kukkia puutarhat täynnt, tulee ihan valinnan vaikeus kun sieltä yrittää valita sopivia
   mutta toisaalta kasvien tuholaisiakin on tosi paljon ja niiden touhuihin on tosi vaikea puuttua, täällä ei tunneta sellaisia torjunta aineita kuin suomessa..jos kasvi kuolee, niin tilalle hankitaan uusi...

   Poista
 2. Mikä on koirien kohtalo silloin, kun te olette Suomessa? Hoitaako niitä joku paikallinen silloin...ilmeisesti kotianne ja puutarhaa hoitaa joku/jotkut paikalliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä koirat on hyvin reviiritietoisia ja tunkeilijat ajetaan sumeilematta pois. Alueelle syntyneet koirat saavat yleensä sieltä paikkansa, mutta joutuvat kovaan kouluun jotta saavuttavat paikkansa joukossa.
   Tällä alueella vartia ruokkii joka ilta alueen koirat, ruuan saa meidän lähiravintolasta. Meidän täällä satunnaisesti asuvien ruokinta on vaan sellaista pientä välipalaa, ruuan saavat vartijalta.
   Koirat vaihtavat terassia sen mukaan kun tulee uusia kävijöitä, ja tutuksi ovat tulleet kaikille asukkaille.
   Koirat ovat hyviä alueen vahtijoita, pitävät kutsumattomat koirat (joita täälä riittää) poissa alueelta ja ilmoittavat heti jos pihalle tulee joku tuntematon.
   Tällä alueella on ympärivuorokautinen vartiointi.

   Poista
 3. Vau, ihana blogi sinulla Jaana ja upea teidän Thaimaan koti! :) Kiva, että löysin tämän, täytyy lukea kaikki kirjoitukset läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no moikka vaan :))) kiva kun tänne löysit!!
   siinä taitaa olla kova homma..on tullut sen verran raapusteltua näiden muutaman vuoden varrella :))
   Ihanaa kesää sinullekin!!
   ja Santerilta ja Jennalta terkkuja! ovat täällä myös..

   Poista
 4. Ihania kuvia ja tekstejä. Ajatella millaista tätä blogia sun on sitten joskus mummona lukea=) Jää vielä parempi muisto kun vaikka päiväkirjat (tosin niihin vois ihan vapaasti kirjoittaa kaikkea, tähän pitää varmasti paljon miettiä mitä sanoo ja miten)
  Nuo tuolit/keinut on todella ihanat. Täällä Suomessa olen niitä kuolannut mutta muistaakseni maksoivat jotain 400e pehmusteineen joten kaippa päädytään vaan sitten riipputuoleihin (vaikka istuttaviin malleihin)
  Uteliaana mietin, että saatko siellä ihan "omaa aikaa" uskaltaako lapsia jättää vaikka keskenään kotiin hetkeksi tms. Siis ylipäätään että miten turvallinen paikka tuo on liikkua/olla. Tosin onhan teillä joka kulmalla noita vahtikoiria ;)
  Mukavaa kesänjatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi Kiitos :))
   olen joskus samaa miettinyt, että sitä voipi hiukan huvittaa kun näitä lueskelee vaikka lapsenlapsille..kyllä tässä välillä saa olla kielikeskellä suuta, ettei sano mitään typerää ja kun on vielä kyse osaksi myös näistä lainalapsista, niin täytyy olla vielä tarkempi. Olen joskus saanut kommenttia mun tekstissä esiintyvistä sanamuoto virheistä :) se vasta onkin taitolaji, kun on kiirus luonteeltaan ja omaa pohojalaiset juuret yhdistettynä turun murteeseen, niin välillä tuppaa tulemaan sellaista sekamelskaa että huhhuh :))
   Juu, kyllä nämä tuolit on sitten ihan eri hintaluokkaa täällä :) 125e kpl muistaakseni ja siihen vielä mukava alennus kun ostettiin kaksi :) tietysti kotiin tuotuna ja istumakuntoon laitettuna :)) sekä kauniin hymyn kera kehoitettiin madamea kokeilemaan..ja madamehan kokeili :)))
   Meillä on nyt sellainen järjestely, että meidän täysi-ikäiset pojat kera tyttöystävineen on meillä töissä täällä meidän kanssa, niin voimme välillä irroittautua pihapiiristä myös kahdestaan. Eihän näitä uskalla tänne keskenään jättää, kun on tuo allas tuossa pihassa ja voihan tänne pihalle vaikka käärme luikerrella niin aina täytyy aikuisen olla paikalla.. Ja kun on myös kyse meidän työstä näiden lasten kanssa, niin emme saa jättää heitä yhtään ilman aikuisen läsnäoloa, oman voisi jo ehkä hetkeksi jättääkin 9v.
   Se on jännä juttu, kuinka turvalliseksi tunnen oloni täällä. Käyn aamuisin lenkillä ja yhtään ei tunnu turvattomalta. Jokapuolelta vaan huikkaillaan tsvadikaata (Tervehdys) ja hymyillään kun kohdataan. Suomessa on useinkin turvaton olo kun liikkuu pimeään aikaan yksin, mutta näillä tutuilla nurkilla uskallan hyvin lähteä mopolla lähikauppaan, vaikka pimeys tuleekin jo klo 19.00.
   Juu vahtikoiria riittää, nytkin meidän terassilla nukkuu kaksi valpasta koiruutta ja autokatoksessa kolmas..kyllä varmasti tulee tieto perille jos joku yrittää luvatta pihalle :)
   Kiitos paljon!!
   Ja samoin sinulle!!!

   Poista