sunnuntai 27. helmikuuta 2011

leppoisaa sunnuntaita


Ihanaa sunnuntaita teille sinne ympäri Suomea. Täällä vietetään hiihtoloma viikon viimeistä lomapäivää. Lapset lähti iskän kanssa Meriteijoon laskettelemaan ja minulla on ollut muutama tunti omaa aikaa..kaivattua sellaista..
Lähdin aamupäivästä jo lenkille, kotona sitten täytin ammeen ja lisäsin ruusuista  kylpyvaahtoa..nautin hiljaisuudesta ja lämmöstä :)






Vauhdikas viikko on onnellisesti takana. On ollut jokapäivälle lapsille mieluisaa tekemistä; muumimaailmassa käynti, luistelua, Caribian kylpyläpäivä, laivareissu, leffa ja laskettelua..paljon on mahtunut ja luulen, että muksut on tyytyväisiä vaikkei pohjosen mökille lähdettykään.
Perjantaina kävin hiukan tunnustelemassa sisustusfiilistä Adalmiinan Helmessä ja Hemteksissä. No löytyihän sitä hiukan ;)
Annariinalta mukaan lähti GG:n astiapyyhe joka toimittaa virkaansa pöytäliinana.






Tässä jo muutama viikko sitten pyöräytin miehen kauhuksi taas jälleen kerran soffaa hiukan eri paikkaan..pöydän jätin nyt suosiolla samaan paikkaan 
viime kerran pöydän siirtelystä saan kuulla vieläkin :)




Soffa siirtyi pöydän toiseen päätyyn..tykkään kovasti, tulee paremmin esille. Tämän puusoffan maalausta valkoiseksi haaveilen, pelkään vaan, että saan jotenkin pilattua sen, kun en todellakaan ole mikään super maalaaja :)
Soffalle hankin Hemteksistä näitä ihania vaaleanpunaisia hörhelö tyynyjä, niitä olisin voinut ostaa vaikka kuinka paljon.. Apua kun tuo meidän jääkaappi näyttää sekavalta, aina kun karsin magneetteja, niin seuraavana päivänä ne on jo takas.




Harmittavaisesti kuvasta tuli tosi tumma, kun en tajunnut laittaa lisää valoa..
Soffan takana on vanha pöytä joka toimii hedelmä koreille tasona.
Pöytä meillä on pitkä ja normaalia leveämpi, löydettiin se yhdestä huonekalukaupasta ja tulee Indonesiasta, on sellaista kierrätyspuuta jossa kolhut on jo valmiiksi. Pöydän päähän mies sai itselleen ison korituolin, hieman helpotti muutos stressiä ;)




Soffan taus on aikas rujossa kunnossa, mutta menee kyllä vielä hetken näinkin.
Haaveilen valkoisista puu- taikka korituoleista pöydän ympärille, raikastaisi tummaa pöytää..nämä tuolit oli vaan niin himskatin kalliit, että taidan joutua haaveilemaan vielä aikas pitkään..




Tänään oli pitkästä aikaa todella keväinen päivä. Aurinko lämmitti ja mittari oli nollassa. Näitä lisää, niin kevät on jo pian täällä!
Olen tässä ihmetellyt, että voiko kroppa reagoida sään vaihtumiseen näin voimakkaasti vai mikä nyt on.. minulla on monta päivää ollut sellainen todella kipeä pinnetila ensin vasemmalla lapaluiden välissä ja siitä säteili käteen ja niskaan..sitten siirtyi oikealle ja on tosi kipeä..nyt sitten tänään alkoi jalat särkemään ihankuin iskiaskipua..outoa ja kurjaa. Olen yrittänyt venytellä ja liikkua, mutta varsinkin niskan kiputila on jäytävä :(


No eihän tässä nuoria enää olla mutta harmittaa silti..


Olisin halunnut teiltä blogiystävät kysyä, oletteko käyneet koskaan hivenaineterapeutilla? ja onko teillä ns. kroonisia mahakipuja?
Itse olen nyt keskiviikkona sellaiselle menossa, josko häneltä saisin edes jotain valoa tunnelin päähän..alkaa usko loppumaan, että joudun oikeasti kärsimään näistä mahakivuista lopunikääni :( ne ovat olleet seuranani nuoruudesta lähtien ja kaikkea on kokeiltu mutta ei hyvä..paras olis jos ei söis mitään..mutta niinhän ei voi elää..




Elviira kisun tavoin nautitaan hyvillä mielin niistä joutilaisuuden hetkistä joita joskus saamme.
Pidetään läheisistämme ja varsinkin itsestämme hyvää huolta.
Annetaan kevät auringon valaista hymy kasvoillemme ja annetaan sen näkyä myös kanssakulkijoille :)
Ihanaa alkavaa viikkoa teille rakkaat ystävät!!
Olen erittäin ilahtunut uusista lukijoista ja lukenut kaikki kommenttinne kymmeniä kertoja..uskokaa pois..ne on niin tärkeitä!


Tästä tuli niin pitkä juttu tuokio, että yritän onnistua poimimaan saamani tunnustukset jostai ja vielä onnistua linkittämään sen tänne..en ole mikään atk nörtti vaan ehta blondi joten se voi viedä hiukan aikaa..mutta yritetään ja Super Kiitos kaikille Tunnustuksen Antajille teitä oli aikas monta :)))


Nyt laitteleen laskettelijoille murkinaa..


jos tunsit pienen kosketuksen olallasi
se oli 
pieni halaus 
minulta sinulle

jaana

14 kommenttia:

  1. Pirtsakka loma teillä ollut - monenmoista puuhaa!
    Täällä pitää vieläkin lomaa odottaa...
    Kurjia nuo kipuilut - toivotaan helpotusta niihin. Kertoilehan sit jotain tuosta hivenainetereapeutista, meillä harkittu joskus K:lle ja harkinnassa edelleen.

    Oi ihana jos alkais pian pihallakin krookukset kukkia - kevättä odotellen!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia ja tunnelmia!
    Omaa aikaa kaipaa aina välillä, kuten sanoit: kallisarvoisia hetkiä.
    En ole koskaan itse käynyt hivenaineterapeutilla, mutta tuttavani kokeili ennen suurta leikkausta. Sen kummemmin en asiaa tunne.
    Kurja juttu tuon vatsan kanssa. :(
    Ihanaa sunnuntaita kuitenkin!

    VastaaPoista
  3. Hienosti sopii sohva tuohonkin.
    En ole käynyt hivenaineterapeutilla... kerro meille, mitä sinä siitä pidit..
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Sinulla on ihania kauniita astioita joista moni tutun näköisiäkin. Minun niskani rakastavat lämmintä kaurapussia istuessani tässä koneella, mikroon 2,5 minuutiksi niin rentoutuu kummasti kipeät lihakset.
    Kaikkea hyvää sinulle :-)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on teillä siellä niin kotosan näköstä ! Kyllähän se roppa reakoi kelleihin. Minullakin on fibromyalgia ja tunnen kyllä ilimojen lauhtumiset. Mutta periksi ei annata ! Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  6. Elviiralla näyttää olevan oikea asenne elämään -niinkuin kissoilla yleensäkin :D
    Voi kuinka niiltä olisi opittavaa!

    Kaurapussi niskassa täällä minäkin :/

    Samoihin ihaniin tyynyihin tartuit kun minäkin, soitin varausen mutta en ole vielä ehtinyt hakea, viikolla pitäisi mennä!

    Mukavaa sunnuntai-iltaa!!

    VastaaPoista
  7. Teidän kodissa on niin kaunista. Minä aina ihmettelen miten ihmiset ennättää sisustaa kotejaan kun minusta tuntuu, että arjen pyörittäminen vie kaiken ajan. Sitten kun on edes hetki aikaa vain olla niin se tosiaan menee vain olemiseen.

    Meillä on vielä viikko arkea ja sitten koittaa kauan kaivattu loma. Mökki Kainuusta varattu ja sinne lähdetään koko porukalla heti ensi lauantaina. Vuosi sitten yksi lapsista oli vanhemmillaan mutta nyt hänkin pääsee meidän mukaan. On sitten pääsiäisen vanhempiensa luona.

    En ole koskaan käynyt millään "terapeutilla". Minulla on ollut onni olla terve; tosin huomenna tapaaminen lääkärin kanssa kilpirauhasasioissa. Se taitaa olla perinnöllinen vaiva ja ilmaantuu kun vaihdevuodet rupeavat lähestymään.

    VastaaPoista
  8. Sinulla on aina niin mukavan positiivisia juttuja - kiitos niistä! Ja mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  9. ...jatkan vielä, että nuo vatsa ja jalkakivut eivät tietankään oe mukavia ja toivon sinulle apua niihin.

    Ostin muuten samanlaisen hörhelötyynyn Hemtexistä kuin sinäkin, ja nyt se koristaa blogissani.

    VastaaPoista
  10. kiva touhukas viikko ollut teillä siellä Suomessa.Täällä Ruotsissa alkaa hiihtoloma ensi viikolla.
    mutta mulla loma vasta parin viikon päästä, sitä odotellaan kuin kuuta nousevaa...
    ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Onpas Elviira rentona :))
    Sohva on ihana, minä en teksi sille mitään.

    VastaaPoista
  12. On tärkeää ottaa pieniä hetkiä itselle, jotta sitten taas jaksaa arjen pyöritystä.
    Päiväsi on kuulostanut ihastuttavalta päivältä, nauttien ja rentoutuen...:)))
    On jännää, miten ilmat vaikuttaa mielialaan.. tuntuu kuin heräisi hiljalleen pitkältä talvi unelta. Ilma oli tänään niin ihastuttava, että kävimme mieheni kanssa reilun tunnin lenkillä ja ah... kuin lämpimältä ilma tuntuikaan....:))
    Mukavaa tulevaa maanantaita!
    Lämpimin terkuin Jaana

    VastaaPoista
  13. Mahakipuja löytyy kyllä, ollut 16 vuotiaasta asti. Kaikkea tutkittu, mitään ei ole lääkärit keksineet. Olen itse vain todennut, että syömällä mahdollisimman vähän viljaa ja muutenkin vähän kerrallaan on paras. Vaikka välillä onkin sitten kausia, että mahan olemassa oloa ei muista, kun ei ole kipeäkään. Vaihtelevaa siis.

    VastaaPoista
  14. Minä olen myös ikäni vatsakivuista kärsinyt.Terve olin vain, kun en syönyt mitään. Gastroskopiat ja kaikki muut tutkimukset käyty läpi. Mitään ei löytynyt, mutta löysin itse avun vaivaan lopettamalla kaiken viljan syömisen,(riisiä vähän) ja kivut loppuivat kuin seinään.
    En syö myöskään perunaa, enkä muutenkaan isommin hiilareita...
    Kun tarkemmin ajattelen niin kaikki jäytävät kivut ovat loppuneet, joita vilja ruumiiseen aiheuttaa. Viikko sitten kyläillessä kokeilin syödä pullaa ja peukaloni nivelrikko kipeytyi. Nyt se on taas kunnossa, ilman viljaa.;)
    Olen nyt ollut vuoden alusta ilman viljaa, ja yhtä kauan terve. Ihanaa!

    Vink, vink! kannattaa lukea Antti Heikkilän keittokirjat.

    terveisin B

    VastaaPoista