sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Puuhastelua huvimajalla

Suunnattomasti halusin puuhastella tänään ulkona, mutta eihän siellä vielä voi oikein mitään ratkaisevaa tehdä kun lunta jäätä on metritolkulla.
Joten suuntasin katseeni huvimajan suuntaan..
Ovikin suostui aukeamaan joten imuria sisään ja havuköynnöksille kyytiä.
Pitkään siellä lämpimässä touhusinkin ja täytyihän siellä hiukan järjestystäkin muuttaa, eihän sitä nyt muuten viitsis edes siivota :)



Huvimaja oli jo pihassa kun talon hankimme, hiukan olemme sitä tiivistäneet niiltä ajoilta..silloin horsmat tunkivat lattialautojen lävitse ja linnut tekivät pesiä tukipuihin :)
En ehkä itse hankkisi huvimajaa ainakaan tämän mallista. Hankala sisustaa ja en ole näiden vuosien ja monien kokeilujen jälkeen vieläkään löytänyt sitä juttua, mihin huvimajaa voisi käyttää..

Miten te käytätte taikka käyttäisitte huvimajaa?

Kukille aivan liian kuuma johtuen suurista ikkunoista, eka kesänä yritin ja kaikki mun "hortenssiat" kuoli alta aikayksikön :)




Tällä hetkellä siellä on käytöstä poistunut Ikean rautasänky, pari korituolia ja vanha kiikkustuoli.
Sängyssä käyn kesäisin lataamassa omaa aikaa ja lueskelemassa lehtiä. Tosin tämäkin "piilopaikka" on jo kekattu :)




Kiikkustuoli on ollut monet vuodet sisällä ja etsinyt siellä paikkaansa, nyt vuodenpäivät täällä huvimajassa.
Taas kun sitä kattelin, niin haluaisin maalata sen valkoiseksi ja jatkaa paikan etsiskelyä sille sisältä..ihmeellinen tämä naisen mieli :)




Katossa sängyn päällä roikuskelee Indiskasta joskus kauan sitten hankittu kynttelikkö härpätin ja virkattuja enkeleitä.




Huvimaja on todellakin lähellä taloa, mutta kesällä näkymän ovelle peittää isot jalosyreenit. Antamassa pientä yksityisyyttä :)
Tänään se aurinko meitä taas helli, niinkuin kuvasta näkyy. Lapset kirmasivat tuntitolkulla pihalla ja järjestimme kaakao kestit lumesta putsatulla yläterassilla.




Mutta mutta, vaikka huvimajan sisällä on lämmin ja kesäinen tunnelma, niin ulkona on vielä täysi talvi.
Lunta on riittämiin ja sulaminen käynnissä, yöpakkaset vain hidastavat nopeaa haihtumista..


Tänään on ollut ihana ja kaunis päivä. Toivottavasti jatkuu samanmoisena ensi viikollakin.

Olen niin otettu, kun olette käyneet kommentoimassa postauksiani vaikka itse en oikein ennätä vierailemaan kenenkään luona..
Päivät ja illat suorastaan kiitävät, täyttyen kaikenlaisista palavereista, lasten kuskailuista yms. arkisemmista puuhista.
Yleensäkin kevät on meillä se kiireisin vuodenaika, en tiedä kyllä miksi näin on.

Viime viikolla olin sitten siellä hivenaineterapeutilla ja siitä olis tarkoitus teillekin jutella enemmän. Olin todella tyytyväinen käyntiini ja saamiini ohjeisiin.
Olo on todellakin huomattavasti parempi tällä ruokavaliolla, johon ei kuulu mitkään leivät sitten missään muodossa ymym. Mutta niistä kertoilen toisella kertaa..

Voikaa hyvin te siellä ja me täällä
kukin parhaaksi katsomallaan tavalla
niinhän se on, että missään asiassa ei ole vain yhtä totuutta ja se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi sinulle :)
mutta onneksi elämässä on vaihtoehtoja ja etsimällä ja kokeilemalla voi löytää sen oman juttunsa oli se juttu sitten mikä hyvänsä :))

Kuullaan

jaana

26 kommenttia:

  1. Onko siinä huvimajassa joku lämmitys, kun se ei ollenkaan näytä sisältä siltä, että olisi ollut koko talven kylmillään.
    Eikö lapset ruinaa kesäaikaan päästä nukkumaan sinne öitä?

    VastaaPoista
  2. Ihana huvimaja. Mietin tuossa että miten se meillä olisi käytössä, jos se kesällä on kuuma, meilläkin koko päivän paistaa aurinko tähän meijän pihaan niin se voisi saunalta tuntua... Mutta keväisin & syksyisin se olisi varmasti kovassa käytössä, äitin kahvitteluhetkinä ainakin :)
    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  3. Sirkku..sehän siinä hassua onkin, että on jo näin aikaisin lämmin. Mies tiivisti sen niin hyvin, että pysyy pakkanen poissa. Siis ei ole lämmitystä.
    Senni..Kiitos! On todellakin kesällä aivan liian kuuma, ja sitten kun avaa ikkunoita tulee kaikki ötökät sisälle..mutta juuri näin kaffitteluun sitä käytämme keväisin eniten, koska siellä se kesä alkaa aiemmin :))

    VastaaPoista
  4. Voi, jos mulla olis tommonen, niin se olis varmasti just se paikka mihin sadepäivinä hipsisin lehtinivaska kainalossa ja mehukannu kädessä :DD

    Mukavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
  5. Oih, ihana huvimaja! Kepeän kesäinen tunnelma nietosten keskellä, mahtavaa!
    Tänään katselin minäkin jo omaa grillikatostamme "sillä silmällä", aurinko paistoi niin ihanasti, että teki myös mieli alkaa jo kunnostaa paikkoja. Luovuin sitten ideasta, yleensä putsaan sen vasta vapuksi.
    Myös meidän grillikatoksemme on 8-kulmainen, ei mikään helppo sisustettava, varsinkin kun keskellä on muurattu kiinteä pöytätaso!
    Kesää odotellessa...

    VastaaPoista
  6. Huvimajassasi on juuri sellainen tunnelma, kuin mielestäni sellaisissa pitääkin olla! Syötävän suloinen pesä, huokaus.
    Näistäkin kuvista tuli ikävä kesää, tai ainakin pidemmällä olevaa kevättä. :D

    VastaaPoista
  7. Meillä oli entisessä kodissa huvimaja, mutta tosi vähän oli sillekkin käyttöä. Sama ongelma, kuin teillä, sen kuumuuden kanssa. Sadepäiviä joskus siellä vietettiin..:)

    VastaaPoista
  8. Minä juuri tuollaisesta haaveilen, mutta enpä olekaan tullut ajateltua sen käytännöllisyyttä!
    Mut jos pari ikkunaa vois kesällä vaihtaa sellasiin verkkojuttuihin ni ei olis niin kuuma ja ötökät ei pääsis kiusaamaan. Vai onko noi ikkunat ihan kiinteät!Tää oli hyvä postaus sillä anto mulle ajattelemisen aihetta esim. juuri huvimajan muodosta.
    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  9. No sinulla siellä justiisa semmottinen paikka mihin mennään akkaköörilla kuoharin kanssa nauraa rekattelemaan...Tai satteella ison teekupposen kanssa ihanoita lehtiä katellaan ihan itekseen. Saisko noita ikkunoita jotenkin auki että sais lämpötiloja alemmas. Mukavata alakavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
  10. ihanan valoisa ja kaunis tuo teidän huvimaja:) Mukavaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  11. Upea huvimaja teillä. Todella valoisan näköinen ja ei siis uskoisi, ettei siinä ole lämmitystä. Niin lämpöiseltä näytti ainakin kuvien perusteella :D

    VastaaPoista
  12. Aivan ihastuttava huvimaja!
    Onneksi kesää kohti mennään hyvää vauhtia!

    Oikein mukavaa alkavaa viikkoa<3

    VastaaPoista
  13. Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan lisää hivenaineterapeutilla käynnistäsi ja ruokavaliostasi. t. hanne

    VastaaPoista
  14. Riitta..sulle vastailin omaan blogiisi..
    Kiitos vaan muillekin huvimaja ihasteluista :)) vitsit kun itekin osaisi sitä enemmän arvostaa ja käyttää..välillä annoin sen lasten valtakunnaksi, mutta aikas äkkiä muutin sen heiltä poiskin..kummasti alkoi ruoho kasvamaan sisällä ;))
    Lovviisa..keskimmäiset ikkunat saa vedettyä auki, tarttis varmaan eteen keksiä joku verkko..mutta vaikka ne avaa, niin paikka on aurinkoisella kelillä niin kuuma, ettei paljoa avaaminen auta.
    Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!!

    VastaaPoista
  15. Hanne..olen todella innostunut asiasta, joten yritän siitä kertoilla teillekin. Varsinkin kun se on jo nyt tuntunut auttavan vatsavaivoihin..ja kilojakin näyttää lähtevän siinä sivussa :))

    VastaaPoista
  16. ihastuttava huvimaja, ja kauniisti sisustettu!
    iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  17. Ihanan viihtyisän näköinen huvimaja.Mulla se on vasta haaveissa,jos vaikka ensin sais sen unelmien kasvihuoneen:).juurikin sellaisena omana oleilupaikkana näkisin huvimajan,kauniilla esineillä sisustettuna,johon voisi kahvikupposen kanssa hipsiä pihatöiden lomassa selailemaan vaikka puutarhalehtiä tai tunnelmoimaan kynttilänvalossa miehen kanssa.Aurinkoa maaliskuuhusi:)

    VastaaPoista
  18. Meilla on miehen isoaidin møkilla tollainen ja siella on ruokapøyta. Siella siis syødaan kun pøydan aaressa syødaan. Kevaalla voi aika aikaisin jo istua iltojakin siella. Mutta se on puiden suojassa eli ei lampena edes paivalla liikaa.
    Kerro tosiaan joku kerta siita ruokavaliosta ja kaynnistasi siella terapeutilla:) Taalla eletaan viela talvea.

    VastaaPoista
  19. Todella kaunis huvimajasi,
    ja kaunis sisustus! Voin kuvitella kuinka makeat unet voisi saada tuossa rautasängyssä lämpimän sateen ropistessa kesäiltana !

    Terkuin mari

    VastaaPoista
  20. Ihastuttava huvimaja! Tuollaisesta olen haaveillut meillekin, mutta enpä tosiaan ole tuota kesän kuumuutta ajatellut.. Keväthän tuolla olisi ihana aloittaa vähän aiemmin, ja syksyllä jatkaa kesää. Ja jos alalla oleva mies ilmastoinnin sinne pukkaisi, niin kesälläkin voisi olla kutsuva keidas :)

    VastaaPoista
  21. Kiitti kun vastailit mulle ja valotit enemmän asiaa! Mä tosiaankin olin unohtanut haaveilustani sen käytännöllisyyden ;) Mielessäni on pyörinyt vaan romanttisia kuvituksia, miltä sen täytyis näyttää!

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana huvimaja ja keväisiä kuvia. Niin se vaan mieli halajaa aina jotain uutta varsinkin näin valon lisääntyessä. Kivasti tuo jatkaa kesää keväästä ja syksystä, varmasti on liian kuuma kasveille, auttaisikohan läpikuultavat verhot... Mukavaa viikkoa sinne.

    VastaaPoista
  23. Jaana, tuohan on aivan ihan tuo huvimaja. Mulle tuli heti mieleen, että kukkiahan siellä kesällä pitäs olla ja paljon,mutta jos on kuuma niin , hm...hmm..eihän siellä sitten oikein mikään tykkää olla, ja niitä joutisi kastelemaan kaiken aikaa. Ai, että minä haaveilen huvimajasta, mutta tietenkin siinä pitää miettiä myös ympärillä olevia istutuksia, eli jotain korkeaa ja tuuheaa, jotta varjostaisi vähän. Mutta onha tuo kiva paikka kuitenkin huilaamiseen ja iltaoleiluun, eikö?

    Meilläkin on lunta ihan liikaa, sais jo haihtua taivaan tuuliin...;)

    Mukavaa viikkoa sinulle sinne lasten kanssa.

    VastaaPoista
  24. Kirsikka..kiitos :)
    Tiina..minä ottaisin niin mielelläni tämän huvimajan tilalle sellaisen englantilaistyyppisen kasvihuoneen, sinne kukkasia ja ihanat istumapaikat tiililattialle :))
    Kalamuija..juu yritetään saada juttua aikaiseksi :)
    Marimeri..täytyy tunnustaa että muutamat unet olen ottanut ;)
    Katja..ilmastointi vois auttaa hyvinkin, enpä ole ajatellut vaikka sähkö meillä siellä onkin..hyvä idea!
    Riitta..niin mullakin yleensä pyörii romanttisia kuvituksia ;))
    Markka..verhoja sinne jo eilen suunnittelin, tarttis vaan saada toimeksi..
    Tuija..Kiitos!! niin kukkia minäkin sinne kaipaisisin, elikkäs se kasvihuoneen ja huvimajan yhdistelmä olis paras sellainen :) istutuksia tarttis kyllä kans miettiä päätyyn jotain korkeaa antamaan varjoa..siis aivan ihana paikka muuten, olen vaan niin huono siirtymään paikasta a paikkaan b ja kun olen päässyt, niin johan joku mua aina sisällä kaipaa..

    VastaaPoista
  25. Meillä ei ole koskaan ollut huvimajaa eikä terassiakaan,mutta lasitettu parveke kylläkin ja suunta etelään.Aurinko porotti lähes koko päivän. Laitatimme lasien eteen lamelliverhot,sellaiset niinkuin "pysty-säleverhot".Niillä voi säätää valon määrän ja suunnan tarpeen mukaan.Jopas voi olla parvekkeella aurinkopäivänäkin.
    Nykyään on muunkinlaisia "säleverhoja" juuri lasitetulle parvekkeelle,terassille ja miksi ne eivät sopisi huvimajaankin varjostamaan liialta paahteelta.
    Teillä on niin ihanan näköinen huvimaja,että on aivan väärin olla käyttämättä sitä.
    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
  26. Niin kaunista! Ihanaa! Kevät tulee ja huvimajakausi alkaa ;)
    T. Willa Wanillan rouva

    VastaaPoista