maanantai 11. huhtikuuta 2011

pientä puuhastelua makkarissa

Aamun harmaus ei paljoa lupaillut tälle maanantaille, varsinkin kun en muutenkaan ole mikään maanantai ihminen.
Jotain pientä puuhastelin makkarissa, kevät päiväpeitto tuli kaivettua komeron kätköistä.
Olis kyllä syyhyttänyt laittaa jo itse kesän valkoinen peite sänkyyn, mutta aamun harmaus sai kaippaamaan jotain lämpimänpää sävyä ja hiukkasen ruusuja.
Peite on jo monta vuotta palvellut, samoin tyynyt.
Pesussa jo nuhjaantunut, mutta edelleen tykkään kovasti.
Tämä peiton ja tyynyt teetin silloin kauan sitten yhdessä pienessä putiikissa..silloin ei pahemmin ollut kaupoissa valmiita peitteitä..toisin on nyt..Baldagiinin otin vaihteeksi pois, mutta tuntuu tyhjältä ilman sitä  joten taitaapi ilmestyä pikaiseen joku tilalle :)
Tästä hiukan keikahtaneesta ikkuna kuvasta katsellaan rauhalliselle takapihalle, joka ei juuri nyt kylve auringossa..mutta kesällä on ihana nukkua ikkuna auki ja antaa kesätuulen leyhytellä verhoja.Ikkunalle on tullut keräiltyä kaikenlaista naisellista hömpsötystä.
Komeron pääty naulakossa yleensä roikuskelee aamutakki ja kaikenlaisia pussukoita osa kyllä ihan vaan koristeena :)Huomasin juuri, että mulla on jo kolmas kuukausi menossa kirpparilla ja aina vaan löytyy sinne lisää vietävää. Kerrankin musta tuntuu, että uskallan luopua paljosta sellaisesta, mitä ennen olen pyöritellyt käsissäni ja päättänyt vielä säästää..turhaan..ei niitä kuitenkaan tule käytettyä..mikä on tietysti harmi kun ajattelee siltä kannalta, että kuinka paljon rahaa on mennyt niiden hankkimiseen ja nyt sitten vien ne kirpparille. 
Täytyis vaan oppia lisää itsehillintää ja hypätä monien ihanien tavaroiden yli kaupassa..se vaan on välillä niin vaikeaa..

Mites te muut, tuntuuko välillä siltä, että vähemmälläkin tavaramäärällä pärjäis, mutta tunne viilettää järjen edelle?

maanantai ehtoota teille sinne

jaana

10 kommenttia:

 1. On tuntunut sille kyllä! :) Samoin määkin oon vienyt tavaraa nyt vuoden ajan säännöllisesti kirpparille ja nyt nurkat tyhjiä. Se kyllä harmittaa että niihin on laittanut paljon rahaa, vähän niinkuin turhaan... Kun olisi silloin osannut aatella ja säästää niin nyt ois säästöjä!!!

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava hömsötys ikkunalaudalla..virkattu pussukka!!!

  VastaaPoista
 3. Kuten mieheni aina sanoo; meidän mamma ostaa kalliilla ja myy halvalla...ja aina sitä löytää nurkistaan sitä tavaraa, mitä on ollut joskus pakko saada ja lopulta se ei kuitenkaan ole paikkaansa löytänyt. Kumpa oppiskin siihen, että ostaa vaan mitä tarttee...

  Me pidettiin kaverin kanssa yks viikonloppu kotikirppista ja ihan kivasti tavara vaihto omistajaa :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuo kevätpäiväpeite... ja mitä suloisuuksia naulakossa roikkuukkaan:..)

  VastaaPoista
 5. Niin totta puhut...Täälläkin rompemäärän järkeistäminen käynnissä. Mutta uuvet tommottiset meikkipussukat kyllä tarviin:)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia !!! Tavarasta luopuminen on välillä yllättävän vaikeeta ,turhastakin! Mutta kun pääsee alkuun ,niin tulee ihan hyvä mieli!

  VastaaPoista
 7. Onneks meillä on tavaroille kierrätyspiste talon puolesta, ei tarvi nähdä sitä roudaamisen vaivaa kirpparille -sinne menen korkeintaan kerran vuodessa, sen verran olen saamaton ☺

  Mukavaa viikkoa, joko alat toipua aikaerosta?

  VastaaPoista
 8. Tää on niin ihana blogi että mä tahdon itkee ilosta! Kun löysin tämän tänä aamuna, eka sana oli WAU! Kissat katsoi että mitä tuo äiti puhuu ääneen. Kiitos kun ilahdutat mua, tuskin jaksan odottaa että saan seurata jatkuvasti!

  VastaaPoista
 9. Maanantait ei ole munkaan päivistä suosikkeja, mutta ei kait niitä voi ylikään hypätä...Eilen illalla olinkin jotenkin niin väsynyt,että jo ennen kymmentä sänkyyn kampesin.Tänä aamuna sitten on jo paljon parempi, taitaa kyllä johtua myös tuosta kauniimmasta ilmasta. Taitaa tulla aurinkoinen päivä.
  Kyllä olen minäkin kirpparille vienyt paljon tavaraa, jotenkin tuntuu paljon paremmalta kun on saanut sitä tavarapaljoutta purettua, olen huomannut tulleeni paljon kriittisemmäksi ostoksien suhteen ja se on hyvä se.

  Ihanan rauhallisia ja kukkaisia makkaritunnelmia

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 10. kiva kun löytyy muitakin kanssa sisaria jotka "ainakin välillä" niinkuin minä pysähtyy miettimään tätä kierrätys / kulutus juhlaa..multa vaan se tuppaa herkästi unohtumaan, kun näen ihanan jutun kaupan hyllyllä. Mutta onneksi se enää harvoin on vaate, olen huomannut, että tartten tosi vähän vaatteita..olenhan aina kotona, mutta muutenkin eli jotain hyvääkin :))
  Sisustus jutut on kyllä mulle se vaikea pala, niinkuin nyt esim. nämä greengaten kupit ja uutena PIP :)) vaikea vastustaa..

  Hih, Kesäkukka mun mies on saman lauseen tokaissut moneen kertaan..ja aina menen samaan lankaan :)

  Juu Pepi..toivutaan harmi kyllä, koska taikkulan rytmi oli niin hyvä täällä suomes, ajoissa illalla sänkyyn ja ajoissa ylös, nyt tuppaa venymään molemmista päistä :)

  Tyty!! Kiitos hurjasti..menin ihan sanattomaksi :)) ja terkkuja sinne kauas!!

  Tuija, kiva jos teillä paistaa jo aurinko, täällä ihan pilvistä.. täytyy silti todeta, että tietynlainen kriittisyys on mullakin lisääntynyt, mikä on todella positiivista :) ja hyvä mieli tulee kyllä tästä tavaroiden kierrätyksestä minullekin..siinä varmaan yksi syy miksi olen sitä niin kauan jatkanut jo..

  VastaaPoista