keskiviikko 1. helmikuuta 2012

ratiritiralla


....IHANAA kun on talvi halla....

  luonto näyttää niin kauniilta
hanget kimaltaa tuhansissa timanteissa
aurinko lämmittää verantaa

veri virtaa suonissa kohisten 
kun tuvassa ei auta jäädä makoileen 
 pieni puhde liikunta pitää lämpimänä ;))Hella huhkii lämpöä
ja kanammunat kiehuu kolisten
kohta saapuu koululaiset  posket punaisina
ja nälkäisinä :)Olen opetellut vuosien varrella
nauttimaan meidän neljästä vuodenajasta.
Jokaisessa on oma taikansa,
se taika vaan täytyy löytää
..ja nauttia..
Talvella pakkasten paukkuessa mikä onkaan ihanampaa kuin hidastaa tahtia..
ei aina ole pakko kiiruhtaa
voi vaan välillä istua keinustuolissa, 
kuunnella pakkasen paukuntaa ja 
nauttia kodin lämmöstä.Välillä hiukan huolestuneena lueskelen lehtiä/blogeja 
ja ihmettelen sitä kuinka eletään jo seuraavaa vuodenaikaa..
heti joulun jälkeen aletaan odottamaan kiihkeästi kesää..
minne se talvi ja kevät jäi???Jahas, siellä ovi jo kolisee
pakkanen yrittää sisälle
koululaiset riisuu vaatteita
mun vanhemmatkin tuli kaffelle samalla ovenavauksella...

punaisia poskia ja villasukka hissuttelua
 teille kaikille toivottelen täältä <3

jaana

18 kommenttia:

 1. Aika osuva postaus. Ihmisillä on alinomainen kiire, ei voida pysähtyä tähän hetkeen ja hengähtää. Kesällä ja kaivataan syksyn ruskaa ja kynttiläiltoja, talvella hingutaan kevääseen. Miksei voi nauttia tässä ja nyt. Ulkona on ihan mieletön talvipäivä, aurinkoa hohtavat hanget ja mukavasti pakkasta nipistelevä pakkanen. Iloista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä kaikilla ei ole kiire rynnistää talvesta seuraavaan syksyyn, mun mielestä niitä laskiaispulliakaan ei tarttis heti joulun jälkeen alkaa kauppaamaan :))
   johan sitä vanheneekin liian nopeesti kun hyppii menemään kuukausia kerralla :)
   samoin sinulle!!

   Poista
 2. Niin, tavallaan joo, ymmärrän sinunkin kantasi ;-)
  Omasta mielestäni talvi vaan on niin piiiiitkä... ei sitä jaksa ellei ajattele kiivaasti jo kevättä ja ensi kesää! Mutta kesällä on kyllä yhtään toivo että se loppuisi ja tulisi syksy, ehei!
  Kyllä ne talvisetkin ulkoilupäivät on hienoja ja niistä piristyy, kun aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin Saila, ollaan taidettu tästä asiasta ennenkin jutella :))
   onhan se suomen talvi pitkä, mutta musta tuntuu että se tulee sitä pitemmäksi mitä enemmän oottaa sitä kevättä ja kesää, kun unohtaa oottamisen, niin hupsheijaa sieltähän ne krookukset puskee kukkiansa ;)

   Poista
 3. Nythän talvi on aivan parhaimmillaan. Ihana vuodenaika. Kevät-talvi aivan parasta. Minun mielestä. :)Tuleekohan tämän kuukauden nimi helmikuu juuri tuosta kimaltelevasta hangesta. Yks päivä pysähdyin oikein ihailemaan, miten hanki helmeili/kimalteli aivan tosi kauniisti. Mukaviva pakkaspäiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jäin tänään oikein miettimään kun ajelin autolla ja aurinko kimmelsi hangilla näitä sanojasi helmikuusta, ja hyvin kyllä sopisi niin!
   samoin sinulle Kaisa!

   Poista
 4. Niin totta,aina valitetaan ja odotetaan että vuodenaika vaihtuisi.Miksi ei voida nauttia näistä neljästä vuodenajasta jotka meillä on,talvi on mielestäni ehdottomasti paras vuodenaika,silloin minä piristyn ja muutun huomattavasti energisemmäksi! Tykkään myös kesästä,syksy ja kevät eivät ole lempi vuodenaikojani mutta niissäkin on omat hyvät puolensa ja en valita (no syksyllä ehkä jo alan talvea odottamaan enemmän ja enemmän...;)) Nauttikaa ihmiset talvesta,pakkasista ja aivan mahtavan upeista maisemista! Kyllä se kesä sieltä tulee ajallaan! ;D Ihanaa talvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se onkin niin jännä, kun meistä ihmisistä löytyy eri vuodenaika tyyppejä, mikä rikkaus!
   minulle tuo kevään alku, ja ne pienet merkit luonnon heräämisestä, lumilämpäreet, lumesta puhdas terassi ovat sitä parasta aikaa, silloin minun sisäinen kello alkaa kiivaasti tikittää, mielessä on miljoona mukavaa tekemistä...ja tätäkin olen yrittänyt kohdallani hillitä, ei tekemällä vaan nauttimalla...vaikeaa tällaiselle hätähousulle, mutta ihanaa kun huomaa, että voikin vaan olla eikä touhuta :))
   samoin sinulle Katja!!

   Poista
 5. Mukava lukea, että sinäkin nautit meidän neljästä vuodenajasta!!!

  Tänäänkin ollut aivan ihana aurikoinen päivä...pakkastakin mukavasti...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy tunnustaa, että olen sitä opetellut jo monen vuoden ajan, ja aina välillä löydän itseni surkuttelemasta juuri kyseessä olevaa hetkeä/vuodenaikaa....
   mutta kun oikein opettelee, niin vanhakin oppii ja kun tämän alkaa pikkuhiljaa oivaltaa niin käsittää millainen rikkaus meille täällä on annettu <3

   Poista
 6. Minä en osaa nauttia näistä yli -30 asteen pakkasista. Auto ei suostu yhteistyöhän, terapiat ym. on hoidettava ja taksi maksaa. Tänään oli aika keskussairaalaan ja vähän hirvitti lähteä useamman tunnin ajoon kun aamulla -32 astetta. Reissu sujui onneksi hyvin ja kotiinkin päästiin. Seuraava kerta ensi viikolla ja toivon että pakkasta olisi paljon vähemmän. Se hyvä puoli pakkasissa on ettei tarvitse tehdä lumitöitä. Leivinuuniin saan kantaa puita sitäkin enemmän. Luonto on kyllä todella kaunis kun aurinko paistaa, puut ovat täynnä lunta ja kimaltelevat kauniisti. Mutta siitä huolimatta odotan talvea jolloin olisi vain enimmillään -10 astetta. Jospa ensi viikolla olisi jo lauhempaa. Nyt ei pääse uloskaan sillä pientä lasta ei voi noihin asteisiin viedä. Mutta nauti sinä kaikessa rauhassa tästä ajasta.

  Anna-Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noh, täytyy myöntää, että kyllähän se pakkasraja tulee vastaan itsekullekin :)
   varsinkin kun tölli alkaa viitetä vaikka kuinka lämmittäis..
   täällä meilläpäin kun tuo meri jäähdyttää ilman ikävän kosteaksi, niin pakkasen purevuus moninkertaistuu sen kosteuden myötä..
   Yritähän pärjäillä siellä pienen kanssa, ensi viikoksi mielestäni jo luvattiin lauhempaa!!

   Poista
 7. Olen ihan samaa mieltä vuodenajoista. On ihanaa, että meillä on neljä vuodenaikaa:) Vaikka rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten kyllä loka- marraskuun loskakeleistä kovin nauti.

  Ihania, aurinkoisia talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!
   Ja toisenkerran niinpä, kun vettä sataa vaakasuoraan monta viikkoa niin kyllä siinä hymy hyytyy parhaimmallakin syksyihmisellä..tai ei sitä oikein voi enää syksyksi sanoa, ne on sellaisia outoja välikuukausia =)
   samoin sinulle!!

   Poista
 8. Luonto on kyllä kaunis nyt, mutta pakkasta on hiukan liikaa -25;-))

  Mukavaa loppuviikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hrrr..meillä ei ihan sellaisia lukemia vielä ole ollut, mutta niinkuin edellä sanoin niin meri tekee tepposia pakkaselle kun on vielä ilman jääpeitettä..hyytävää välillä..
   samoin sinulle Arja!

   Poista
 9. Teillä on kaunista ja kodikasta! Tulen toistekin vierailulle! Täällä Kaakkois-Suomessa ei ihan kolmenkympin pakkasia ole ollut, mutta kylmää kuitenkin. Mutta niin, niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kun löysit kylään :)
   Ja tervetuloa uudestaan!!

   Poista