tiistai 15. tammikuuta 2013

sisustus apua tarvitaan!!


tähän huoneeseen, jota nimitän
PÖNÖTYS HUONEEKSI
meidän rakas välihuone,
jolla ei ole mitään järkevää käyttötarkoitusta elämässämme
noilla isoilla ja raskailla nojatuoleilla ei kukaan istu :(
tuo lasten vanha koulupöytä on siinä kun ei muuallekaan mahtunut
pieni emma-tuoli samoin :(

nyt tuli sitten näytettyä kaikki sensuroimatta 
nimittäin meidän karmeat uusimista odottavat yläkerran portaat
ja järkyttävä ilmalämpöpumppu 
:))
päätyyn siis jäi olohuone,
tästä mennään Emman huoneeseen
ja toisessa suunnassa on sisäeteinen ym kulkureitit
joten tämä on todellinen läpikulkupaikka
eli turhake

ja nyt mun mitta on tullut täyteen tätä turhake/pönötystilaa!!
haluaisin tästä huoneen, jossa myös oltaisiin...

minulla olis sellainen haave, että tästä lähtisi kaikki pois
en kyllä tiedä minne kirjahyllyt menis
ehkä ne joutuisin jättämään...

ja haluaisin tähän sellaisen ison vanhan pöydän sellaisilla ristikkojaloilla
tiiäkste ?!
vaalea ja kulunut
paljon vanhoja eripari tuoleja ympärille

siis sellainen lasten ja aikuisten yhdessä tekemisen pöytä
lautapeleille, piirtelyyn ymym

hitsit kun en osaa nyt laittaa tähän kuvaa mitä haen,
mutta jos jotenkin sellaisen saan linkitettyä nii het laitan!!

mutta mitä mieltä ootte??
meneekö ihan metsään??

jotain tälle pönötystilalle on pakko tehdä
tavaramäärä ja tunnelma
ahistaa :))

ahistellen
jaana18 kommenttia:

 1. Minusta ihanan näköistä <3 Istuisin ja viihtyisin mainiosti! :)

  VastaaPoista
 2. Mä taidan tietää aika tarkkaan mitä haet takaa....täytyy kyllä sanoa että ei noi kirjahyllyt oikein silloin tyyliin sovi - jos siis ajatuksissa on sellainen vähän talonpoikaisempi tyyli niine erilaisine tuoleineen. Voi että kun olisit vähän lähempänä, olis ihana suunnitella tommoista - ja äimistellä että mihis muut tavarat laitetaa.

  Nyt mä vaan äimistlen täällä että tarviiks ostaa uudet sohvanpäälliset - vai laittaa kukalliset ja ostaa uudet matot...

  VastaaPoista
 3. Läpikulkuhuoneet ovat aina vähän hankalia, mutta myös ratkottavia. Olisi varmasti helpointa tyhjentää huone ja vaihtaa hiukan kevyemmät kalusteet tai se pöytä idea on varmasti kiva juttu.
  Minä vihaan kans ylikaiken noita ilmalämpöpumppuja ja hangottelin pitkään sitä vastaan. Mutta niin se vaan töröttää meidänkin seinällä, onneksi eteisessä. Jos saisin suunnitella ilmalämpöpumpun, tekisin siitä ainakin paljon kauniimman ja sisustuksellisemman.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Vaalea tapetti rauhoittaisi tilaa paljon. Kirjakaapit yms saa kauniin valkoisen kankaan/verhon taakse poraamalla niihin ohuen verhotangon kiinni...nahkaiset kalusteet näyttävät upeilta oikeanlaisessa ympäristössä. :)

  VastaaPoista
 6. En nyt ihan tiedä mitä haet, mutta huoneen tuleva käyttötarkoitus kuulostaa loistavalta:)

  VastaaPoista
 7. Mä kyllä tykkään teidän pönötyshuoneesta tuollaisenaankin, mutta jos huoneella ei ole käyttöä, silloin kannattaa kyllä tehdä muutos. Ihana tuollainen "kauttakulkuhuone"! Miten olisi sellainen tekotakka (valkoiset isot karmit, leveä lauta ylähyllyksi, kynttilöitä päälle, ns. amerikkalaistyylinen) tuohon oven taakse, jossa nyt on kirjahylly, jossa klaffi auki. Ja jotain vaaleita, keveitä kangasverhoiltuja sohvia ja nojatuoleja vastakkaiselle seinälle + se iso pelipöytä.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Onkohan huone nykyisellään vähän liian täynnä kaikenlaista, joten karsinta voipi parantaa fiilistä ja viihtyisyyttä jo.

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea- koko porukan yhteinen oleskelutila!Kivoja ideoita tuolla tuli. Karsimaan nyt varmaan joudut jos haluat pöydän mahduttaa tuonne. Musta tuntuu että hieman kevyemmät verhot voisivat myös keventää ilmettä.

  VastaaPoista
 10. Ensiksi vaihtaisin tapetit vaaleampaan..jos haluat korostaa korkeutta silloin pysyraitaa jos taas haluat madaltaa, niin sitten raitatapetti vaakatasoon, vaaleaa tapettia kuiteskin kuosilla nyt niin ei väliä vain oma mieltymys on rajana..matto vaaleaa ja jos on ohi kulku paikka niin ei ainakaan ihan valkoista mutta vaalea sellainen..juu kalusteet on aika massiivisia..joten ne hallitsee nyt huonetta..Kirjahylly?? vaaleaa taustaa vasten ei olisi niin synkkä..Verhot vaaleaa antamaan valoa ehkä pitsiset mutta toisaalta sellaiset silkkimäisetkin vaaleat olisi kauniit..ehkä jotain harmaata ja valkoista..entäs tuo matala kirja hylly ja onko tuolla vielä lasivitriini?? mahtuuko lasten huoneisiin mitään ylimääräisiä hyllyjä?? tai haluuko ne tai mitä lie..mutta kunhan tyhjäät huonetta, niin uskon että näet sen mahdollisuudet toisenlaisesta näkökulmasta..silloin tiedät mikä sopii mihin..Pöytä ideasi oli ihana ja tiedän kyllä mitä haet..
  Mieti pidätkö verhotangon tummana..vai hankitko vaikka antiikin valkoisen siihen..toisaalta vaaleaa taustaa vasten erottuu selvemmin tumma..no tuo lienee ongelmista pienin..
  Ilmalämpö pummppukaan ei erotu vaaleaa taustaa vasten niin hyvin kuin tummaa vasten..mutta jotkut on tehny ilmalämpöpumpulle uuden kotelon joka ei estä kuitenkaan sitä toimimasta..mutta katso jos vaihdat tapetit että miten käy..toisaalta tuo on hyvä kapistus joten tarpeellinen kyllä vaan..
  Tälläisiä ajatuksia minulla heräsi näin aamutuimaan :)

  VastaaPoista
 11. Muuhun en osaa sanoa mutta ystävälläni on ilmalämpöpumppu mustalla seinällä ja he on maalanneet myös sen mustaksi. Eipä erotu juurikaan kun on seinän kanssa saman värinen :)

  VastaaPoista
 12. Vaaleasävyisemmällä tapeteilla, huonekaluja ja ylimääräistä tavaraa hieman karsimalla saat tilasta varmaan huomattavasti, raikkaamman, tilavamman ja valoisan. Muista kuitenkin ottaa huomioon lähinnä oma makusi.

  VastaaPoista
 13. Minusta tämä on vieähttävä huone! semmoinen jossa minä viihtyisin, ite korostaisin vielä enemmän tuota salonki/herrainhuone/ tyyliä.
  Tapetit sopii nykyisellään talon henkeen noi on upeet 1900-l alun tunnelmaa! . ja kalusteetkin on upeat.
  ymmärrän sun näkemyksen siitä isosta pöydästä.. toi on viehättävä pöytä mikä nyt tuossa on.. entäs joslähtisi siitä että verhot olisi vaaleat/yksivärisemmät ja verhotangon nostaisi vaikka lähemmäs kattoa? kun on kauniit ikkunanpokat vois niin tehdäkin? sitten vaikka ohutta harsomaista vaaleaa verhoa alhaalta ylös? tai vaaleita verhoja kerroksittain kaksi?
  ja ja.. mä rakastan kyl tätä kirjastohuoneen tunnelmaa nykyisellään mut jos muutosehdotuksia haluat niin, voisiko jomman kumma kirjakaapin siirtää muualle? ja tuon pienen emmatuolin myös? silloin nurkkaan vois laittaa toisen nojatuolin ja veikkaan et silloin sais lisätilan jo pöydällekin ja kevytrakenteisille tuolelle? kukkaplvään voisi siirtää kans toisaallae ja tuon jalkalampun laittaa nurkkaan lähelle nojatuolia niin vapautuu tilaa..
  pikkupöytäkin on kyllä ihana..ehkä tuosta vaan joitakin toisaalle.. niin saa tilaa.. tuo valkea upea kirjotuspöytä vois mennä vaikka eteisen yhteydessä? joku malja siihen ja kynttelikköhä-peili yläpuolelle.. avaimet sun muut pikkutavara sitten laatikoihin? sillon tulis sille isolle askarteluy yms pöydälle tilaa huoneeseen? oven päällä olevat potrettitaulut laittaisin pystysuoraan.. se nostaa musta sillon kattokorkeutta kun ei ole raskasta tuolla ylhäällä.
  mut eipä tossa tapetteja tartteis vaihtaa kun ehkä verhoillakin sais jo aikaan ja pienellä huonekalujen siirtämisellä. musta on hurjan kivaa siirtää kamoja paikasta toiseen :D aina tulee ihan uutta!
  jännä nähä mitä keksit!

  VastaaPoista
 14. kirjottelin semmosella vauhdilla ja silmäilin kuvia että olipahn kirjoitusvirhettä :D

  VastaaPoista
 15. toi ihana koukeropeili vois tulla uuteen nousuun tossa valkean pöydän päällä.. ja kirjakaapit on kauniit ja varmasti vielä upeammat jos ne sais kaikki samalle seinälle..vaikka jossain toisessa huoneessa? mahdollisuudet on upean rajattomat! jokatapauksessa sulla on jo paljon hyvää mikä on olemassaolevaa :)

  VastaaPoista
 16. Ihanaa te ootte täällä ja hommassa mukana!!!!
  huoneen pienimuotoinen tyhjennys alkanut, rompekassi täyttyy :)
  verhot jo lähti veks :) heti tuli paljon valoa tilalle..

  sen verran voin sanoa, että tapetti ei lähde..tykätään siitä punaisesta tosi paljon, antaa juuri sitä 1900-l tunnelmaa..
  minäkin tykkään kyllä tästä kirjasto/herrainhuone tunnelmasta, mutta kun se on ihan käyttämättä :(

  kiitos jo alkuun kaikille yhteisesti ja lisää ideoita otetaan vastaan :)

  tää kaunis koulupöytä on varmaan menos myyntiin..ehdokkaita ??

  VastaaPoista
 17. moikka!! Hauska aihe, mä kerron omasta kokemuksesta sen, että meillä oli aikanaan sellanen iso peli/läksypöytä olohuoneessa, mutta ei silti saatu karsittua keittiön pöydän vetovoimaa...että ei siellä kukaan oikein viihtynyt. Että vaikea on sanoa, kun sama ongelma itselläkin, siksi aulastakin tehtiin suosiolla makkari. Noi läpikulkutilat niin helposti jää vain läpikulkutiloiksi... Toi tapetti on niin teidän taloon sopiva etten lähtis sitä kauheesti muuttamaan vaaleaksi, kun sitten taas mun mielestä muutkin tilat alkaa kaivata sitä samaa valkaisua? Vaikea haaste, tosi hauska seurata mitä keksit!!! :)

  VastaaPoista