tiistai 12. marraskuuta 2013

jo on ilmoja pidelly
Eilisen ihmeellinen aurinko muuttui yöllä hyytävksi vesisateeksi
ja myrskytuuleksi
Hrrrrr
Jäätävää

Nämä kelit vai mikäseon kun ei ole tuota
intoa oikein mihinkään
Yrittää jotain alottaa mutta meinaa alotukseksi jäädä

oonko yksin näillä mietteillä
vai löytyykö kohtalotovereita?
Luulen, että minua ainakin auttaisi jos olis pikkupakkanen ja lunta
Sitä oikeaa talven meininkiä
Mutta jos sääenusteisiin on uskominen, niin näillä keleillä mennään ainakin eteläsuomessa lähes läpi talven
ei kiva

Ei muuta kun tulia uuneihin ja lämmittelemään!!

jaana

21 kommenttia:

 1. Kuules, älä sure ettei aina yhtä paljon huvita, niin se on meillä kaikilla, syitä on monia ja välillä ei syytä ollenkaan, ehkä se muistuttaa meitä mikä loppujen lopuksi tärkeää... se, että murusenkin rakastaa. Teillä niin kaunis koti ja sinulla kiva runollinen tapa kirjoittaa, tykkään:) Juuri löysin tänne t. Jaana kaima

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yritän olla surematta :) sitä vaan on jotenkin niin tekemiseen orientoitunut että heti on jotenkin joutavainen olo jos ei saa mitään aikaiseksi :) olihan se niin, että ennenvanhaankin siirryttiin pimeään aikaan tupahommiin ja mentiin illalla ajoissa nukkumaan :)
   kiitos kaunis!! ja kiva kun löysit amandantuvalle :)

   Poista
  2. Hei... kaima tässä vielä.. palasin ja kävin kurkkaa sun profiilia... onpa tosiaan sinulle annettu isot saappaat, oma suuni vaikeni heti rakkauden puheesta, sillä tuohon ei edes ryhdytä ilman suurempaa sydäntä..:) Toivotan sulle todella voimaa joka päivään ja sopivasti myös olemisen lepoa kaikesta arjen huiskeesta huolimatta:) Minulla liiankin hiljaista, mutta olen iloinnut, että saan tehdä omaa matkaani, kurkkauksen myös tänne blogimaailmaan, aikansa kutakin:)

   Poista
  3. juuh..aikas isothan ne on ja välillä tuntuu että ihan putoo jalasta ;)
   nyt meillä tuvassa temmeltää 7 sijoitettua lasta 5-15v, omat 10v, 19v armeijapoika ja 22v on muuttanut omaan huusholliin :)
   onhan siinä menoa ja melskettä ihan omiksi tarpeiksi..mutta tämän olen valinnut mieheni kanssa meidän tieksi :) ja tykätään kyllä…
   kaunis kiitos sanoistasi <3

   Poista
  4. No, eipä ole teidän tarvinnu tyhjänpesän kriisiä sairastaa... Olette kyllä valinneet tärkeän tien ja eikös sijaisvanhemmista olekin pulaa, ainakin alueittain? Ja on se niin hyvä kun teillä on tuo iso AMANDAN tupa, eihän kaikki vois edes tilojen puutteessa ottaa noin isoa lapsikatrasta, vaikka toisaalta kyllähän ennen vanhaan tais tuvissa neliöt olla aika vähissä, mutta mutta aika on muuttunut ja me sen mukana... Voimaa taas tähän päivään katraanne kanssa ja tuli vielä mieleen, että täytyyhän sen miehenkin olla hyvä ja mukava kun moiseen ryhtyy:) Jaaritellen Jaana

   Poista
  5. hih, ei ole ei :) juuri tuossa muutama vuosi sitten mietin, että ikuna en enää avaa päiväkodin ovea..mutta niin sen vaan joutusin täs syksyllä avaamaan :)
   kyllähän niitä kaipaillaan..meillä onkin perhekoti, jossa molemmat vanhemmat ovat työssä..hieman eri kuin sijaisperhe..
   kyllä ihan samalla alalla ollaan, sosiaalialalla, joten oli ihan yhdessä mietitty juttu tämä oma perhekoti..saadaan tehdä meidän näköistä työtä lasten parhaaksi :)

   Poista
 2. Kyllä minäkin tykkään enemmän lumesta kuin sateesta, mutta eiköhän sitä vielä tule.
  Lämmitellään sisällä.

  VastaaPoista
 3. Olen ollut suunnattoman onnellinen, kun on satanut. Oikein erityisesti olen rakastanut nyt sadetta ja oli oikein mahtavan upeaa havaita, että lähdekaivoon on vesi noussut ja taas vesi tulee ja menee. Nyt vasta voi alkaa odottelemaan lumista talvea. Kaikella on aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no noin kun ajattelee, niin tokihan on tärkeää kun sataa ja varmasti monelle tarpeellinen juttu..
   minä olen lapsuuteni ja nuoruuteni viettänyt tuolla pohjanmaalla ja siellä totuin "oikeisiin" talviin, mutta eipä sielläkään enää talvet ole ihan entisen kaltaisia..
   se on totta, että kaikella on aikansa :)

   Poista
 4. jestas, minkä kuva sotkun olin tuohon alkuun saanut aikaiseksi!!
  onneksi huomasin, että siinä oli yks jättikuva alussa..huh :)

  VastaaPoista
 5. Järkky ilma tänään on ollutkin! Mutta koska en ole pakkasen ystävä, käy tällainen talvi mulle tosi hyvin - kunhan väleihin saadaan niitä aurinkoisia päiviä ;-)
  Lämmintä illanjatkoa sinne tuvalle!

  VastaaPoista
 6. Ei ole tosiaankaan talvet enää talvia täälläkään! Muistan miten ennen oli kunnon lumihanget ja paukkupakkaset, nyt vaan muistellaan niitä. Onneksi sitä lunta vielä tulee, mutta myöhemmällä. Jouluna sais olla valkonen maa!
  Mullakin olis sata ja yks hommaa, mutta en saa aikaseksi. Oli pakko ottaa itteensä oikeen niskasta kiinni ja mennä tänään isälle ikkunoita pesemään. Keittiön sain jo valmiiksi. Kyllä se siitä pikkuhiljaa... Hyvää mieltä ja voimia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niitä hyviä aikoja minäkin muistelen!!
   voikun jouluna oliskin valkonen maa..niin sen kuuluisi mennä..
   no hyvä, että sinä olet ollut ahkera :) minä täällä vielä haahuilen..
   samoin sinulle!

   Poista
 7. Lunta täälläkin jo hieman kaipaillaan, kunhan vain ei ihan määrällisesti kahden edellisen talven malliin. Aivan ihana tuo leivinuunitakkasi ja muutenkin kotisi on ihanan tunnelmallinen ja tosi kodikas. Välillä on varmaan ihan hyvä hieman hiljentyä ja vetää henkeä töitten osalta. Sitten taas jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime talvena sitä kyll oli ihan mukavasti ;)
   voi kiitos!
   niinhän se on :)

   Poista
 8. Hyvä kun saan vietyä koirat ulos näinä pimeinä aikoina, masentaa ja tosi paljon. Ei auta vaikka kuinka ajattelee Joulua ja kaikkea mukavaa mitä voisi tehdä.
  Terveiset Vantaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähän kaukaiselle se joulu jotenkin tuntuu..tämä märkä ja pimeä aika niin ottaa veronsa..

   Poista
 9. Väsymystä ja vetämättömyyttä on kyllä ilmassa. Töissä jaksaa vielä painaa, mutta illat kotona ovat tosi löysiä. Joskus pitää vaan antaa itselleen aikaa ja mahdollisuus maltillisempaan elämäntahtiin, kyllä se siitä sitten aikanaan piristyy. Ja sisulla vedetään pakolliset kuviot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai sielläkin :) mulla kun ei oikein ole noita normaaleja työaikoja, niin vetämättömyys jatkuu pisin päivää :)
   sisullahan me, suomalaiset naiset :)

   Poista