perjantai 5. tammikuuta 2018

Nizza..Nice..Ranskan Riviera

Pääsin viime lokakuussa ensimmäistä kertaa Ranskan Nizzaan pienelle lomalle. Mukana ystävä perhe ja saimme ihan ikioman neidon mukaan. 

Mennessä en arvannut kuinka siinä tulee käymään...että ihan suinpäin Rakastuisin tähän lumoavaan kaupunkiin. Jo matka sinne oli niin miellyttävän lyhyt, sinnehän voisi mennä vaikka pidennetylle viikonloppu lomalle!
Ja mukavasti ilman jonoja lentokentältä taxiin ja puolen tunnin kuluttua onkin jo hotellilla.

Lokakuussa ilma oli suloisen lämmin, ei polttavan kuuma. Sellainen odottava...
Illasta hieman viileni, mutta hyvin pystyi kevyellä pukeutumisella liikkumaan kaupungin kujilla.
Meri vesi oli mielestäni jo liian kylmää :) mutta kyllä uskalikot sinne pulahtivat tuon tuosta, tosin minua hidasti myös mielestäni aivan liian suuri aallokko siinä kivien täyttämällä rannalla...eipä se muita haitannut :)

Päivät vietimme aikaa rantatuoleissa makoillen. Mikä oli kyllä hävyttömän kallista lystiä, mutta aah niin arjen pientä luxusta. Paikkahan oli kuin täydenpalvelun majatalo, peti merinäköalalla, tarjoilu pelasi suoraan pedille, takahuoneesta löytyivät hyvät suihkut, wc:t ym. Ja mikä parasta kun iso nälkä yllätti tarvitsi vain laittaa mekko päälle ja siirtyä takana olevaan tavernaan nauttimaan paikallisista herkuista.

Iltaisin lähdimme vanhan kaupungin kujille seikkailemaan, tekemään pieniä suloisia ostoksia ja sitten syömään johonkin kauniiseen ravintolaan. 

Kyllä, minä annoin sydämeni ja puolet itsestäni Nizzalle!!
Olen aina ihaillut Ranskalaista sisustusta, heidän todella vaikeaa kieltä...mutta, että kaikki muukin siellä on niin ihanaa!!

Kävin myös kävelyllä itsekseni, iltapäivisin kaupoilla ja kujilla, ja tunsin oloni ihan turvalliseksi. En tietenkään lähtenyt illalla seikkailemaan omin nokkineni...tiedän kyllä tämänkin kaupungin nurjan puolen. Mutta emme nähneet mitään ikävää koko pienen loman aikana, tosin pysyttelimme ajan puutteen takia hyvin suppealla alueella.

Kävimme aamupäivisin pitkillä lenkeillä kierrellen rantabulevardia sekä kiipesimme yhdelle kauniille kukkulalle. Siellä oli vanha kaunis hautausmaa sekä ihania taloja, portteja...

Tässä muutama kuva tältä reissulta. Miten lämmittää katsoa tuota turkoosia merta ja niin upean kirkkaan sinistä taivasta. Meren sävy oli siellä ihan jotain muuta mihin olen välimeren matkoilla tottunut, niin erilaisen sinininen, samalla kylmä ja lämmin.
Eipä ole ihme, että kuuluisat taiteilijat ennen ja nykyään menevät luomaan sinne taideteoksiaan sekä kirjailijat kirjoittamaan. 
Itsellekin tuli sellainen tunne, että haluaisin tehdä täällä jotain...tai sitten minulle riittää vain kameran kanssa kuljeskelu ja kaikilla aisteilla nauttiminen.

Tänne palaamme vielä useasti...sen olen päättänyt :)

näihin tunnelmiin suloista unelmointi perjantaita

jaana


6 kommenttia:

 1. Nizza on kiva! Ja mikä ravintoloiden runsas kirjo sieltä löytyykään, toinen toistaan herkullisempia makuja. Ihanaa, että pääsit kokemaan tuon monipuolisen kaupungin! Ja tosiaan, kun suoria lentoja löytyy, ei matkakaan niin kauaa aikaa vie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kiva!!
   Me pysyteltiin siellä vanhankaupungin kujien ravintoloissa ja niitäkin oli todella paljon, kukkatori oli myös valloittava!
   Kyllä kyllä olen edelleen Nicen lumoissa :)

   Poista
 2. Aina kannattaa unelmoida! Meidän Nizzan käynnistä on monia vuosia, pitäisi päivittää sekin paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, unelmointi on niin ihanaa, kaikenlainen aarrekarttojen teko yms :)
   Oi, suosittelen, ja sinne tehdään niin monenlaisia matkoja, meillä oli tällainen itse varattu ja suunniteltu matka ja tosi onnistunut sellainen..seuraavaksi haluaisin johonkin pieneen huoneistoon vanhaankaupunkiin, ei olisi hotellien aamupaloista yms. aikataulut kiinni, vaan voisi sen patongin syödä ihan milloin ja missä vain ;)

   Poista
 3. Nizza on yksi paikoista, jonne aina haluaisin uudelleen!Se vei minun,perheeni ja veljeni perheen sydämmet jokunen vuosi sitten. Siellä on jotain, mikä iskee suomalaiseen sielunmaisemaan...toiveissa päästä siellä taas käymään. Mutta niinkuin tiedät, tätä ammattia harrastavan on vaikea irroittautua arkielämästä. Sinulla on toinenkin minun mielipaikkojani,Hanko ja sen ympäristö. Siellä sielu lepää ja olen haaveillut pmasta paikasta siellä. Meiltä on kovin pitkä matka sinne, niin voisi olla hankala järjestää. Mutta aina saa haaveilla! Terveisin, sijaisäiti viidelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa..luulen, että kukapa sitä voisi vastustaa :)
   Ihan samaa mietin, että voiko siinä paikassa todella olla jotain, mikä sopii juuri suomalaiseen makuun..?
   Voi tiedän tiedän..ja kun jonnekin lähtee, tuleehan se todella kalliiksi, kun pitää hankkia kolmeen vuoroon työntekijät ymym säätämistä..ja tuntuu välillä, että kun lähtee hakemaan lomaa työstä, niin se työmäärä palatessa on niin iso, että miettii aina välillä irtioton kannattavuutta, mutta kyllä sitä aina välillä on päästävä ottamaan pieni huilitauko näistä kullanmuruista :)
   Jatka vain edelleen haaveilua, ne voivat kyllä joskus toteutua uskomattomalla tavalla <3
   Hanko on niin suloinen ja kesällä mielestäni jotenkin kuin Ranskalainen pikkukaupunki :) Tykkään kyllä Hangosta kaikkina vuodenaikoina, kesällä välillä liiankin ruuhkaista, mutta aikainen kevät ja lämmin alkusyksy ovat ihania..talvessa oma hohtonsa, sekä varsinkin jos sinne tulee lunta ja meri jäätyy..niin kävi viime kevät talvella ja tunnelma oli todella hieno :)

   Poista