torstai 6. tammikuuta 2011

Raikas puhuri puhalsi Amandan tuvassaHyvin nukutun yön jälkeen iski aamulla migreeni. 
Sattuipa somasti ajattelin, ystävät tulossa syömään ja yhdessä piti laitella hyvää ruokaa.
Äkkiä sitten täsmä lääke nassuun ja pää takas tyynyyn.


Puolen tunnin uni oli tehnyt lääkkeen kanssa tehtävänsä. 
Ei pirteä, mutta toiminta kuntoinen, hyvä niin!
Samalla kun siinä vielä ihmettelin vaaka asennossa elämän menoa, sain yht´äkkiä idean alkaa muuttamaan huonekalujen paikkoja..
Että semmoinen pilleri tällä kertaa.


No, apuun piti pyytää vanhin neito, tarpeeksi vahva kantamaan ja siirtelemään. Mies kun ei ollut yhtään kanssani samalla aaltopituudella ja häipyi hiljaksiin yläkertaan.


Meillä oli tuvassa leivin uunin edessä aiemmin kuvassa näkyvä talonpoikaissänky. Päätin siirtää sen sisä aulaan ja sen eteen tytön huoneesta Ikean rahin. Tuli tosi hyvä. Seinälle vielä hylly ja siihen lamppu niin se on siinä..ainakin hetkeksi ;)


Sisä aulan korituolit siirtyivät tupahan takan eteen tulen tuijottelu tuoleiksi. Pieni pöytä keskelle. Tuntui olevan heti kaikkien mielipaikka!
Ja ihanan lämmin paikka lukemiseen ja käsitöille. Meillä kun talon lämpimin huone on tupa, koska leivin uunia lämmitetään näin talvella lähes joka päivä.


Eikös vaan mamma näytäkin aikas tyytyväiselle oloonsa...
Ja mikäs on näyttäessä. 
Ystävätkin tulivat, yhdessä kokattiin hyvät salaatit, valkosipuliperunat ja pannulla paistetut tonnikalapihvit nam nam!
Jälkkäriksi jäätelöä ja vadelmahilloa :)


Näin se tämäkin loppiainen on kääntynyt kohti ehtoota. 
Arki kutsuu "onneksi" ja elämä rullaa omaan tahtiinsa eteenpäin.. paitsi että maanantaina rakas esikoinen astuu Suomen armeijan harmaisiin. Siitä sitten myöhemmin..


Voikaa hyvin!
Ja tervetuloa uudet lukijat!


Kiitos myös ihanista ihanista kommenteista edelliseen postaukseen, ne ovat tämän bloggailun suola :))


          jaana

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Puhtaat valkeat lakanat

Täällä on tehty suursiivousta. Aloitin eilen raivaamalla omat vaatekaappini, siinä kohtaa soittelin jo kirpputori paikan, saan parin viikon päästä! Jatkoin lastenhuoneisiin. Yhden neidon huoneen mullistin järjestystä myöten, neidon avustuksella. Tavaraa tuli roskiin, kirpparille ja pelastusarmeijalle.

Kyllä tuntuu hyvälle tämä siivoilu ja tyhjentäminen. Samalla tyhjenee myös pääkoppa :)
Eilen oli niin ihana pakkaspäivä, että vein myös kaikki omat petivaatteet koristetyynyjä myöten ulos moneksi tunniksi. Kyllä oli ihana illalla kömpiä puhtaisiin raikkaisiin lakanoihin!

Tänään ollaan raivattu yläkerran varastoja. Miehen työkalut yms. siirrettiin pienempään varastoon, ja minä sain käyttöön ison sellaisen. Täyteen sekin tuli, mutta sain joulukoristeet omille hyllyille ym. Siitä tuli niin hyvä, että voisin mennä sinne tuolin kanssa istuskelemaan ja selailemaan vanhoja sisustuslehtiä.

Kuusikin lähti tämän siivousruljanssin myötä ulos. Ei vielä kovin edes varissut, mutta tuntui siltä, että nyt on aika. Jouluvaloja on vielä, ne ovat illalla niin kauniita ja tunnelmallisia.

Tietokone taas temppuilee, uudet kuvat mitkä laitan koneelle, niin ei näy tämän blogin kautta kuin sellaisina numeroina. Hankalaa arpoa, että mikähän kuva tuokin on. Eilen napsin muutaman ulkokuvan. On niin kaunista, aurinko hieman näyttäytyi ja lunta sitä on paljon!!

Näillä mietteillä toivottelen teille hyvää Loppiaista!!

                 jaana