perjantai 16. maaliskuuta 2018

Omakohtainen kokemus hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta ja migreenistä
Tähän alkuun halusin laittaa oman kuvan ihan tältä päivältä.
Kuvasta itse näen sen, kuinka onnellinen ja hyvinvoiva olo minulla on tällä hetkellä. Näin ei ole ollut ihan jokaisena päivänä kun muistelee elämää 18-vuoden ajalta. 
Kirjoitan teille nyt tästä asentohuimauksesta ja migreenistä, joiden kanssa olen elänyt nämä viimeiset 18-vuotta.

Kaikki alkoi minulla traumasta. Olin toukokuussa v-2000 mukavasti ajelemassa töistä kotiin omalla autolla ja laskeuduin Liedossa kuuluisaan Sillilän monttuun :) 
Näin, että auto oli pysähtynyt vastaantulevalle kaistalle ja odotti tien yli pääsyä. Hänen takana laskeutui myös auto kovaa vauhtia ja jotenkin ei sitten huomannut tätä pysähtynyttä ja törmäsi siihen. Tämän sitten sinkosi voimalla minun auton keulaan ja siitä vielä kuljettajan puolelle kylkeen. Törmäys oli raju. Auton keula murskautui täysin. Onneksi oli uusi auto ja siinä turvatyyny!
Sain kovan tärskyn päähän ja niskaan ns. piiskaniskuvamman. Eli pää retkahti holtittomasti vähän joka suuntaan, ennen kuin turvatyyny pelasti loput!

Tästä ei onneksi tullut mitään pysyviä vammoja, ruhjeita ja mustelmia oli kyllä jokapuolella kehoa.  Siitä sitten mentiin saman vuoden elokuulle ja vietettiin hääpäivän iltaa :)
Muistan kuin eilisen, kun illalla laitoin pääni tyynylle oikealle kyljelle ja siitä se karuselli sitten lähti! Järkyttävä kierto huimaus :(
Koko yön olin ihan avuttomassa tilassa, en päässyt kuin kontaten wc:hen yms. Ei puhettakaan, että olisin uskaltanut liikkua sängyssä! 
Tätä kamaluutta jatkui varmaankin n. viikon lähestulkoon näin huonona. 
Sitten se jäi päälle...tasaiseksi huonovoitisuudeksi, keinunnaksi, epävarmuudeksi jokaisella askeleella, ylös / alas katsominen lähes mahdotonta ymym.

Kävin asian tiimoilta korvalääkärillä Tyksissä ja siellä tehtiin erilaisia testejä, mm laskettiin korviin vettä ja katsottiin huimaako...Arvatkaapa vaan huimasiko?!
Mutta oikeastaan mitään hoito-ohjeita en ole näiden vuosien aikana saanut...muutama lappunen annettu, että näitä manöövereita kannattaisi tehdä...
ei ole helppoa tehdä / sitoutua asiaan mikä tuntuu jo 
Ajatuksena Ihan Kamalalle!!

Miten sitten asian ratkaisin....asettelin näiden vuosien ajaksi itseni kokovartalo kipsiin. 
En pahemmin liikuttanut päätäni taikka niskaani. Normaalista elämästä tuli rajoittunutta. Huimaustuntemukset olivat läsnä päivittäin. Tuntui, että kaikki mitä teen aiheuttaa pientä taikka hieman isompaa keinahtelua.

Noin vuoden sisällä traumasta elämääni ilostuttamaan saapui migreeni.
Päänsärkyä minulla ei ollut aiemmin pahemmin ollut, vaikka migreeniä suvussa on ollutkin. 

Ja tätä migreeniä on hoidettu ja taas kerran hoidettu!!
Pää on myös magneettikuvattu. Olen syönyt lähes kaikki mahdolliset migreenin estolääkkeet, tuloksetta :(  ainoa mitä niistä olen saanut, on olleet ihmeelliset itse lääkkeestä syntyneet sivuoireet...
Täsmälääkkeitä on kulunut.... voin kertoa P A L J O N  !!

Tilanne alkoi jo itseäni hirvittää tässä kevään korvalla, kun tajusin, että minun migreeni on kroonistunut :( 
Täsmälääkkeitä menee päivittäin, jopa kaksi kertaa päivässä. Särky alkoi joko aamuyöllä, taikka päivällä ihan mihin aikaan tahansa...yleensä palaverien yhteydessä, hiukankin stressaavassa tilanteessa, silloin kun oli kivaa, silloin kun oli kurjaa....
Olo päässä oli sekava, ihan kuin kulkisin pienessä yläpilvessä, asiat unohtuivat, sanat menivät sekaisin...lista on loputon :(

Tuolla facebookin ihmeellisessä maailmassa selaillessa, eteeni tuli ryhmä, joka oli tarkoitettu asentohuimauksesta kärsiville.
Liityin sinne ja minulle tuli tunne kuin olisin tullut kotiin <3

Olen ollut ryhmän jäsenenä ehkä vajaan kuukauden ja sieltä saama apu ja tuki on ollut Todella Tärkeä Osa Tätä Paranemista <3

Siellä myös minulle selvisi, että Liedosta löytyy Fysioterapeutti Marko Lindeman ja hänen erityisosaamis alueena on asentohuimaushoito. Asiasta rohkaistuneena ja muiden ryhmäläisten innoittamana otin häneen yhteyttä tämän ryhmän kautta ja asiat lähtivät etenemään hurjaa vauhtia!

Hän tekee tarvittavan alku selvityksen tilanteesta puhelimessa ja sen jälkeen hän tulee asiakkaan kotiin tekemään nämä asentohuimaus manööverit. Hänen toimialuetta on Turun lähi tienoo. Voipa hänen luokse tulla asiakkaita muualtakin, silloin he yleensä majoittuvat hotelliin yms.
Tämä hoito tehdään ihan omalla koti sängyllä käsitellen korvien kaarikäytäviä, minne nämä otoliitit ovat päässeet omasta kolostansa ja aiheuttavat virheinformaatiota keskushermostolle. Hoidon tarkoituksena on palauttaa nämä otoliitit takaisin omaan paikkaansa. Minulla nämä vihulaiset varmaankin karkasivat tämän tärskyn seurauksena...tai mistäpä niiden liikkeistä voi ihan varma olla ;)

Minun kohdalla hoitokertoja on tarvittu tähän mennessä neljä. 
Ensimmäinen kerta oli ihan kamala, koska pelkäsin huimauksen tunnetta niin paljon, että en antanut kehoni myötäillä näitä manöövereitä. Ja tulihan sitä pyörivää liikettä lähes jokaisessa kallistuksessa. 

En ala tässä nyt erikseen kertomaan näistä manöövereistä, koska en oikein osaa kunnolla niistä kertoa taikka kuvailla. Mutta näistä löytyy todella paljon tietoa Markon Fysio Vertigo  sivuilta, minne hän on koonnut kattavan paketin tästä aiheesta. Hän on todellakin alansa huippu ja hänellä on valtava kiinnostus parantaa asiakkaan elämän laatua sekä luottamusta herättävä tapa kohdata ja hoitaa varsinkin tällaista pelkäävää asiakasta <3

Minä kävin näiden hoitokertojen välissä viime viikolla neurologin juttusilla tästä minun migreenistä. Hän kertoi, että hyvin useasti migreeni ja asentohuimaus kulkevat käsi kädessä. Minullakin migreeni alkaa yleensä niskan kipuiluna ja siitä siirtyy otsalle ja silmien ympärille. 
( tämä on hieman muuttunut siitä mitä se oli alussa, kun migreeni alkoi) 
Tätä hän kuvasi hyvinkin tyypilliseksi oireeksi, koska silmät joutuvat asentohuimauksessa kokoajan tekemään pientä tarkentavaa liikettä, niska yrittää suoriutua tehtävästä pitää pää paikallaan ja näin kierre on valmis.

Hoidon aikana oloni paheni aluksi, kun otoliitit lähtivät liikkeelle ja aiheuttivat erilaista viestintää keskushermostolle. Olin jo hyvinkin ahdistunut tästä kaikesta. Mutta sinnikkäästi Markon tuella menimme eteenpäin. 
Aloin myös itse tekemään näitä manöövereitä vaikka kovasti alussa pelottikin..ei ole helppoa kallistaa päätä takakenoon huimauksen pelossa, mutta senkin olen nyt tehnyt ja siitä myös selvinnyt :)

Tällä erää viimeinen hoito tehtiin tämän viikon tiistaina. 

Ja mitä tapahtui!?

Minulla ei ole viimeisen hoidon jälkeen ollut yhtään migreeniä ja huimaus on poissa!!!!!

Voiko tämä olla totta??
Uskallanko luottaa tähän??

Kyllä uskallan...
uskallan luottaa päivän kerrallaan...
herään aamulla ihmetellen, että en joutunut yöllä ottamaan yhtään lääkettä, tämänpäiväisen palaverin jälkeen en meinannut uskoa ettei kesken palaverin tarvinnut käydä lääkepussukalla...

Olen todella kiitollinen, että Marko jaksoi valaa minuun uskoa hoidon tehosta ja ikävien tuntemusten sietämisestä. 
Mutta tätä en vieläkään taida uskoa, että tämän avulla voisin parantua myös migreenistä. Tämän kortin haluan katsoa loppuun saakka ja nyt en pelkää, jos tulee joku uusi huimaus oire yms. niin tiedä mitä tehdä ja keneen otan yhteyttä :)

Miksi tämän pitkän tarinan tänne kirjoitin..ihan siksi, ettei kenenkään ei tarvitsisi odottaa 18-vuotta saadakseen oikeanlaista hoitoa asentohuimaukseen ja siihen liittyvään mahdolliseen migreeniin!!

Tässä alla on Markon luvalla hänen yhteystiedot ja linkki hänen Fysio Vertigon sivuille.

Facebookin kautta löytyvät hänen sivut
Fysio Vertigo
Marko Lindeman
0405149957
fysiovertigo@gmail.com

Ja facebookissa on myös nämä sivut asentohuimaukseen otsakkeella 
hyvänlaatuinen asentohuimaus

Ja tämä ei ole todellakaan maksettu mainos, vaan kiitollisen asiakkaan tarjoama mahdollisuus muillekin löytää alan asiantuntija ja apua tähän ikävään vaivaan :)

Kiitos jos jaksoit kahlata tämän pitkän tarinan loppuun saakka :)

Ensi kerralla sitten jotain ihan muuta...tai ei sitä koskaan tiedä...voihan olla että tähänkin palaan vielä, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan ;)

Iloa
lämpöä 
myöhäiseen
perjantai-iltaan

toivottelee

halauksien kera

jaana


torstai 15. maaliskuuta 2018

Ihana valo ja asentohuimausHeissan pitkästä aikaa :)

Otsake on vähän hassu, mutta liittyy tähän hiljaiseloon ja myös tietenkin tähän ihanaan valoon, mikä on lisääntynyt vallan hurjasti!!

Kuvat nappasin tänä aamuna, kun avasin silmäni ja näin tämän ihanan valon heti ensimmäisenä <3  voiko paremmin päivä enää alkaa...

No kyllä voi :)
Ja kerron siitä tässä muutamalla virkkeellä...ajattelin tehdä ihan oman postauksen tästä asento huimauksesta. Luulenpa, että sieltäkin ruudun takaa löytyy asialle kohtalotovereita?

Minulta on nyt hoidettu asento huimausta n. 1,5 viikon ajan ja elämä on ollut aikas vuoristorataa. On ollut alamäkiä, ilonhetkiä, epätoivoa, surua, iloa ja nauruakin.
Ja tähän tämän aamuiseen ajatukseen siitä, voiko päivä enää paremmin alkaa, liittyy tämän huimauksen helpottaminen!! 
Ja minulla kun on vielä tämä krooniseksi luokiteltu migreeni, joka on nyt vasta minullekin paljastunut sellaiseksi ketkuksi, että on liittoutunut huimauksen kanssa kimppaan ja molemmat häiritsevät elämääni ihan riesaksi asti...

Mutta pienin askelin eteenpäin iloiten jokaisesta hyvästä päivästä <3

Ja niinkuin jo mainitsin, istun tässä alas ehkäpä jo tämän päivän aikana ja kirjoittelen auki, mitä tämä asentohuimaus, otoliitti kökkö kehystettynä migreenillä on merkinnyt elämälleni ja miten sitä lähdettiin purkamaan ja hoitamaan.

Jos vain saan luvan minua hoitaneelta Fysioterapeutilta, niin linkitän hänen yhteystiedot myös tähän..Hän on Todella taitava, varmasti tietää tästä asento huimauksesta enemmän kuin lääkärit yhteensä ja on tuonut minun elämääni uuden sivun <3Joten olkaahan kuulolla, ketä nämä vaivat kiinnostaa ja tietysti muutenkin on ihanaa kun olette siellä ruudun takana <3


Iloa, naurua, aurinkoa, pakkasen puraisemia nenänpäitä toivottelen torstai päiväänne!!

Halein
jaana