lauantai 15. tammikuuta 2011

Uusi lipasto ilahdutti lauantaita


Aamulla sen jo päätin, että menen kurkkimaan Loviisan Aitan Maisonin huonekaluja. Ensin vietiin neidon kanssa tavaroita kirpparille, viikon siellä olleita myymättömiä vietiin ystävälle, joka niitä lähettää edelleen tarvitseville.
Sitten suunnattiin kohti Ruskoa!
Tällainen lipasto sieltä sitten tarttui mukaan. Valinnan varaa ei ollut ihan hirveästi. Halusin rottinkisen ja siihen jotain koreja. Tämä oli ainakin sinnepäin :)

Kotona vasta huomasin, että joko minä katson kieroon taikka lipasto on hiukan vino..ja olihan se hiukan vino, mutta nämä rottinkiset tuppaa aina olemaan jotenkin hujahtaneita :)
Tämä varjostin lähti sieltä myös mukaan. Mitä mieltä ootte, onko tämä jalka tähän kokonaisuuteen liian korkea?? Mä olen hiukan kahden vaiheilla, olis mulla siihen lyhkäsempikin..mutta mitä tuumaatte?
Siinä se ny nököttää..
mitäs tuumaatte, näyttääkö hiukan pieneltä..
liikkeessä oli paljon isomman tuntunen..
Tänään on ollut niin kaunis pakkaspäivä. Täällä mittari näytti -16°.
Mies oli kahden pikkuneidon kanssa uimassa, tais olla liian vilposta lähteä laskettelemaan.
Nyt laiskotellaan hetken aikaa mahat täynnä kebu ruokaa :))
Niin rauhallista, kun neljä muksua on kotilomilla..no, ei täällä yksin olla, mutta välillä kiva näin.


Huomenna Säkylään esikoista tapaamaan. Tuntuu että hän olis ollut jo pitkäänkin poissa, vaikka vasta maanantaina läks. Niin se elämä soljuu täällä Amandan tuvassa rauhallisissa merkeissä.


Haleja teille sinne lähelle ja kauas!
Nautitaan tästä hetkestä, huomenna päivä uusi..


Talvi peittää pihamaan,
on puilla lunta harteillaan.
Hangen tummiin varjoihin
jää siivenjälki enkelin.

jaana

torstai 13. tammikuuta 2011

Aaah KirjojaaaaKyllä on ollut kiirus viikko, on sitten mahtunut jos jonkin näköistä menoa ja tapaamista. Huomenna jo perjantai! Minne tämä aika oikein hurahtaa, en ole vielä oikein selvinnyt tajunnantasolla maanantaistakaan :)


Olin tässä iltasella vielä neidon kanssa kampaajalla, ja häntä sieltä odotellessa kiertelin ostaria ympäriinsä..
Voi hitsiläinen kirja-ale oli alkanut!! Mulle paha paikka, tunnen kuinka ne opukset suorastaan imevät minut kauppaan sisälle hypistelemään, selailemaan ja tietysti marssimaan niin "halvan" pinon kanssa kassalle!


No olihan ne halpoja, olihan..  Jos kirjan saa 10eurolla saatikka viidellä, niin eihän niitä kauppaan voi jättää..eihän..ne haluaa meille, ne haluaa, että minä haalin niitä, säilön ja pyyhin pölyjä niiden päältä. Sitten eläkkeellä luen ne kaikki..Juu Juu uskokaa vaan!


Onneksi sieltä ei nyt tullut kotiin kuin "vaivaiset" kolme paksua kirjaa. Mutta jos siellä olisi ollut selaamattomia sisustuskirjoja, niin sitten pino olisi ollut Iso! Sisustuskirjat on mun intohimo, ei kaikki, vaan tämän tyyliset kuin kuvissa näkyvät kannet..Niitä jaksan selailla, lukea ja ihailla sisustuslehtien ja näiden blogien kera iltaisin..kirjoihin en oikein pysty keskittymään, päässä liikaa meteliä :)
Tässä viimeinen iltaselailu ja haaveilu kirja. Taitaa olla kesä jo mielessä!
Hyvää alkavaa viikonloppua Teille sinne!!
Tervetuloa uudet tuttavat ja Kiitos sykähdyttävistä kommenteista, ne on niiiiin kivoja :)))

jaana

tiistai 11. tammikuuta 2011

Keskipäivän rauhaa


Ihana keskipäivän hetki, lapset koulussa vielä vähän aikaa vain kello raksuttaa..tosin ei kuitenkaan mennyttä aikaa:)Pyörähtelin hiukan kirjastohuoneessa. Se on sellainen välihuone, josta mennään moneen paikkaan. Kirjoja on paljon ja hyllyinä Booknäsin hyllyt ja karusellit. Pari nahkatuolia odottelee istuskelijoita. Ja niitä kyllä iltasella riittääkin.
Tähän huoneeseen ei oikein tulla jäämään, siitä jatketaan matkaa suuntaan jos toiseenkin ja välillä huoahdetaan tuolilla..Tälle hyllylle olen keräillyt matkamuistoja.
Ikoneita alkaa olla paljon, varsinkin äiti ja lapsi aiheisia, koskettavia ja kauniita. Ja tietysti enkeleitä :)
Maailmojen ja uskontojen kohtaaminen sulassa sovussa.


Tämän esineen ostimme Kreikasta muutama vuosi sitten. Paikallisesta antiikkiliikkeestä. On 1700-1800 lukujen vaihteesta, kaupan myyjä ei osannut ihan tarkaa tietoa antaa tuotteen alkuperäisestä tarkoituksesta, esineen kauneus ja mystisyys viehätti :)Tässä kuvassa on tämän meidän talon alkuperäinen omistaja pariskunta. Isäntä oli arvostettu pehtoori ja emäntä hoiti kodin. Palvelusväkeä oli paljon, koska sitä tarvittiin maatalon töihin ja navetalle. Tila oli iso, maata omistettiin isot alueet talon ympäriltä merelle saakka. 
Pariskunta oli lapseton. Heidän jälkeen alkoi tilan rappeutuminen ja lopulta pakkomyynti maiden osalta kunnalle.
Jäljelle jäi enää talo tontteineen.


Tämä on ollut aikas yleinen kuvio valitettavasti Suomalaisilla mahtitiloilla..
Meitä ennen talossa on ollut useita omistajia.
Onneksi taloa ei oltu missään vaiheessa remonteilla pilattu, joten pääsimme "entistämisessä" aikas helpolla!


Täällä ollaan palauduttu arkeen. Ruokapöydässä ihmetellään yhden puuttumista ja lapset kyselee "Santen" perään.
Lauantaina mennään tyttöystävän kera vierailulle Säkylään. Kiva päästä katsomaan armeijan touhuja :)


Kiitos mukavista, lämpöisistä kommenteistanne :))


Tällaista tällä kertaa tuli mieleen :)


  jaana

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Haikeutta ilmassa
Olen tänään tutkiskellut itseäni, miettinyt syntyjä syviä.
Välillä on hyvä pysähtyä perusasioiden äärelle. Nauttia siitä mitä meillä on, haaveilla hiukan ja antaa itselle luvan olla vaan.


Ilmassa on myös apeuden hippusia, ikävän tunteita ja luovuttamisen vaikeutta.
Luovutanhan huomenna oman esikoiseni Suomen armeijan palvelukseen.
Juurihan hän oli pieni, leikki autoilla, aloitti koulun ja nautti pikkupojan vapaasta elämästä. Nytkö jo on se hetki kun minun täytyy luovuttaa hänet maailmalle, antaa muiden huostaan..


Toivon että maailma kohtelee hyvin ja  taivaan isä suojelee.
Toivon myös, että hän kantaa mukanaan sitä elämän viisautta, mitä olemme häneen valaneet, luottaa itseensä ja tietää missä on tuki ja turva kun sitä tarvitsee.


Näiden pohojosen kuvien myötä kiitän ihanista kommenteistanne ja toivotan Hyvää alkavaa arkea missä sitten ikinä olettekin :)


                     jaana