lauantai 20. marraskuuta 2010

Pyöritään hiukan vielä tuvassa

Tuvan päädyssä on yksi kolmesta tuvan ikkunoista.
Katselee tummuvaan metsään.
Pikkupöydän yläpuolella rautaisessa kehikossa kaikenlaista kivaa..Pikku lyhdyissä loistaa tuikut pimenevässä illassa
Tuvan katossa keikkuu vanha kruunu arvokkaasti valaisten
ja sammuu silloin kuin haluaa
lampun henget siellä elää omaa elämäänsä
Nyt on saanut syliinsä tonttuarmeijan lapsia hauskuttamaan


Taitaa pientä tonttua korkealla pelottaa..Aatu poika se siellä kurkkii..mamman oma rakas :)Huomenna lähdetään miehen ja kahden muksun kanssa hiukan pohjoisen mökille käymään, talvipäivitystä tekemään.
Pitkä ajomatka edessä, mutta rantasaunana löylyt palkitsee
uutterat autoilijat.
Ja lapset pääsee mutkamäkeä kokeilemaan pitkästä aikaa!


Kuvassa rinnekylää talvisessa asussa
Leppoisaa alkavaa viikoa kaikille, nautitaan lumesta ja talvesta!!

toivottelee Amandan Jaana

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Aloitamme tuvan päätyseinältä..hiljaa kiiruhtamatta..

Tuvan hyllyn tarinoita
Hysss..kun hiljaa kuuntelet, voit kuulla vanhan kellon raksutuksen..tiktaktiktak..
Pikku possut  Pikku possut
Hanhipaistia Jouluksi
Pikku hanhi toivottaa Joulun odotusta ihanaa..


Kun oikein yrittää..yllättää myös itsensä..
Toivottavasti kuvista välittyy jotain siitä tunnelmasta, mikä on minulle ja meille tärkeää. Kodin lämpö ja toisista välittäminen. Kun työskentelee kotona, tuntuu, että täytyy olla katseelle kiinnittymis kohtia, asioita ja esineitä, joita katsomalla rauhoittuu, ilahtuu ja saa uusia voimia jaksaa olla äiti..niin me äiditkin ollaan tosi tärkeitä!

Minkä teet
tee se niin
että voit aina 
iloita tekemästäsi

Tässäpä ajatelma loppu viikolle toteutettavaksi :))
Palaillaan
Kiitos kommenteista, ne ovat Tärkeitä!
Tervetuloa uudet lukijat tekin olette Tärkeitä!
Toivotteleepi Amandan tuvan Jaana

maanantai 15. marraskuuta 2010

Vaikeuksia aloittaa


Olen tässä kovin miettinyt, että miten aloittaisin tämän meidän kodin jonkin asteisen esittelyn..
Se onkin osoittautunut todella vaikeaksi haasteeksi. Eikä sitä yhtään helpota kaikki ne sadat ihanat blogit missä olen käynyt vierailulla. Kriittisyys iskee päälle.. 
Ei mulla ole mitään näytettävää..
Kaikilla on paljon kauniinpaa..
Meillä on niin värikästäkin..josko pitäis olla valkoista enemmän.
Ihmeellisiä asioita sitä kelailee mielessään ja kriittisyys vain lisääntyy..ei nyt, ehkä huomenna kun olen saanut paikat kuntoon..siis mitä eihän meidän talo ole koskaan kunnossa, nytkin on yläkerrassa alkanut remppa..
Noh nyt sitten ajattelin jostain aloittaa..ja kamera tietty teki temput, en saanut uusia kuvia siirrettyä koneelle :((  mutta löysin taas kerran muutaman kesä kuvan meiltä sisältä, joten niillä mennään..
Siis kuvassa on meidän "kirjasto" huoneesta näkymä olohuoneeseen. Huoneet on ns. pötkössä ja makkareita jää vasemmalle puolelle. Harmittavaa, että olohuoneeseenkin on ollut pakko tehdä kaks makkaria, että kaikki mahduttaan saman katon alle..
Tapetit ovat tosi vahvoja perinnetapetteja lähes kaikissa alakerran huoneissa. Pidän niistä ja muutenkin tummasta puusta. 
Jos saisin valita asuisin sellaisessa vanhassa Ranskalaisessa tai Englantilaisessa linnassa, jossa olisi tummat samettiverhot ikkunoissa ja valtavia kynttelikköjä :)) Rakastan keskiaikaa..


Toisessa kuvassa kirjastohuoneen ikkuna. Meillähän on paljon enkeleitä, miehen mielestä liikaakin, mutta kun ne on niin kauniita..
Ikkunalla olevat lamput olen kans joskus kantanut hellävaraisesti Turkista kotiin, niissä on todella kaunis lasimosaiikki kupu. 
Ikkunan takana on meidän toinen terassi, jonne paistaa aurinko kuumasti koko päivän. 
Olisi kiva, jos joku kertoisi, millaisilla kuvilla ihmiset on blogiaan aloitelleet..jotain yksittäistä, vaiko kunnon kierros koko huushollissa..??
Ehkä saan joku päivä uusiakin kuvia kodistamme, tontutkin on alkaneet hiipiä piiloistaan ja punainen väri lisääntyy..sekin on yksi rakkauteni sisustuksessa sellainen vahva voimakas punainen..jotain burgundia tms. Mutta siitä myöhemmin..
Nyt nukkumaan ja huomenna kohti uusia haasteita.
Ja on Ihana saada uusia lukijoita..toivottavasti osaan olla kiinnostuksen arvoinen..tämä on vielä sellaista hapuilua, mutta aikas Ihanaa :))

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Hyviä hetkiä


Tänään oli taas paljon hyviä hetkiä, paljon kiitoksen aihetta..
Saatiin olla yhdessä monen sukupolven kesken, omat ja lainalapset yhtä suurta perhettä.
Neidon kisatkin menivät hyvin ja isäinpäivän vietto ei siitä suuremmin häiriintynyt, turhaan stressasin ja asiasta murmutin :)
Kuvassa taas yksi kesän parhaimpia hetkiä, neidot iskän kanssa kalalla pohjosen mökillä..luonto siellä on niin kaunis ja vedet puhtaita.
Nyt voiskin lähteä hyvillä mielin nukkumaan, jotta jaksaa ottaa vastaa uuden päivän ja viikon haasteet. Luvassa kivoja tapaamisia, asiallisia tapaamisia ja kiusallisia kohtaamisia..sellaista normi elämää..luulisin, muunlaisen elämän olen jo tyystin unohtanut :))
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti!!