lauantai 18. kesäkuuta 2011

VeRHot TeRaSSille

Tänään on ollut hiukan harmaampi päivä, myös eilen satoi ja oli pilvistä.
Hyvä syy viettää aikaa isossa ostarissa ja tänään sitten tuunailla ostoksia paikalleen.
Halusin meidän terassille verhot, mieheni rakensi kokeeksi bambusta verhotangon ja siihen ripustin hankkimani ohuet verhot. Tykkään kovasti joten uskallan hankkia muihinkin aukkoihin samanlaiset viritelmät :)
 Toivottavasti pitää myös hiukan hyttysiä loitolla, joita on nyt sateen myötä tullut ihan liikaakin. Tuntuu, että kaikki maailman inhat ötökät on heränneet henkiin ja illan pimetessä aloittavat pörräämisen meidän patiolla..

Talon takaa aukeaa maalaismaisema, peltoineen ja viljelyksineen. Ehkä jossain vaiheessa siihen tulee muutama rivi lisää samanlaisia taloja kuin meidän. 
Sinisenä siintävät vuoret ovat yllättävän lähellä ja kun niiden juurelle ajaa mopolla, voi kuulla apinoiden ääntelyä :)Tällaisen kukkasen ruukkuineen ostin puutarhalta. Nimeä en tiedä, mutta ihanat kukkaset siihen pitäisi tulla.


Minun blogi on muuttunut ulkoisesti ihan oudoksi, asetukset elää omaa elämäänsä ja sivut näyttää ihmeelliseltä, myös hallintapaneeli on tosi outo :( toivottavasti ei ole pysyvä muutos..
Ihanaa lauantai iltaa teille kaikille toivottelen, 
sillä täällähän on jo ilta ja pimeys on laskeutunut :)

jaana

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

YöToriLLa

Yötorilla on tunnelmaa.
 Huumaavia tuoksuja.
Nauravia kasvoja
 Iloisia hymyjä 
 Ystävällisiä katseita.
Hassuja tavaroita.
Vahvoja värejä.
Kaikkea mitä ihminen keksii tarvita ja vähän muutakin :)

Tinkimistä unohtamatta :))


Täällä on tänään kuuma!!
Auringossa mittari kipusi +46°
Allas on ollut kiivaassa käytössä, samoin terassi..
Mutta kyllä me nautitaan :))

jaana

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ruukkupuutarhan uudet tulokkaat

Niinhän siinä kävi, että kun ruukkukauppias kurvasi kovalla metelillä pihaan niin olin taas ihan myyty.
Muistaa pahus turhankin hyvin milloin ollaan seuraavan kerran tulossa ja taas on auton lavalla uusia herkkuja madamen valittavaksi. 
Nyt meidät valloitti isot lohikäärme ruukut punaisilla silmillä...lohikäärme on täällä suosittu symboli :)
Mukana herra kaupparatsulla oli ruukkuihin istutettavaksi lootus ja orkidea. Lootus on vesi kasvi, mikä kasvaa täällä laajoilla peltoalueilla ja se kukkii ihanin punaisin kukkasin. Omaani ei vielä ole kukkasta suotu, mutta uusilla vitamiineilla pitäisi sellainenkin ihme tapahtua :)


Orkidean hinta on täällä ihan naurettava, sitä pidetään lähinnä toisarvoisena loiskasvina. Tämäkin iso yksilö maksoi 8euroa =) Paikalliset istuttavat orkideoita  kookoksen kuoren puolikkaisiin ja sitten ne sidotaan kiinni palmun runkoon, siinä sitten elävät ja kukkivat.


Tässä esittäytyy uusin tulokkaani, vahvana ja elinvoimaisena. Nyt minulla on patiolla kolme samanlaista ruukkua joissa jokaisessa on erivärinen orkidea.
Kaksi tällaista lohikäärme ruukkua lootuksineen koristaa nyt sitten altaan päätyjä. Noh, nämä ruukut tais kyllä isäntä itse valita ja hänen valitsemat on myös nuot meidän patsaat..ei niin kovin naiselliset :)
Altaan reunalla on parhaimpaan auringon otto aikaan tungosta ja tunnelmaa. Jokainen kierittää tuoliaan auringon mukaan ja välillä pulahtaa virkistävään altaaseen...tai ei ehkä niin virkistävään, kun aurinko tuppaa senkin lämmittämään sellaiseksi löylyvedeksi :)
Niin on viikko jo vierähtänyt ja tuntuu, että liiankin nopeasti aika kiitää. 
Mitään ihmeitä ei ole jaksettu tehdä, nautitaan vaan lököilystä ja lämmöstä.
Tänään on sataa ripsotellut aamusta saakka, joten saatiin hyödyllinen välipäivä auringosta, iho saa levätä ja jos vaikka jaksais hiukan siivoilla sisällä.


Ihanaa kesäpäivää teille kaikille, satoi tai paistoi kesä on silti niin parasta :)))


jaana