maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ruukkupuutarhan uudet tulokkaat

Niinhän siinä kävi, että kun ruukkukauppias kurvasi kovalla metelillä pihaan niin olin taas ihan myyty.
Muistaa pahus turhankin hyvin milloin ollaan seuraavan kerran tulossa ja taas on auton lavalla uusia herkkuja madamen valittavaksi. 
Nyt meidät valloitti isot lohikäärme ruukut punaisilla silmillä...lohikäärme on täällä suosittu symboli :)
Mukana herra kaupparatsulla oli ruukkuihin istutettavaksi lootus ja orkidea. Lootus on vesi kasvi, mikä kasvaa täällä laajoilla peltoalueilla ja se kukkii ihanin punaisin kukkasin. Omaani ei vielä ole kukkasta suotu, mutta uusilla vitamiineilla pitäisi sellainenkin ihme tapahtua :)


Orkidean hinta on täällä ihan naurettava, sitä pidetään lähinnä toisarvoisena loiskasvina. Tämäkin iso yksilö maksoi 8euroa =) Paikalliset istuttavat orkideoita  kookoksen kuoren puolikkaisiin ja sitten ne sidotaan kiinni palmun runkoon, siinä sitten elävät ja kukkivat.


Tässä esittäytyy uusin tulokkaani, vahvana ja elinvoimaisena. Nyt minulla on patiolla kolme samanlaista ruukkua joissa jokaisessa on erivärinen orkidea.
Kaksi tällaista lohikäärme ruukkua lootuksineen koristaa nyt sitten altaan päätyjä. Noh, nämä ruukut tais kyllä isäntä itse valita ja hänen valitsemat on myös nuot meidän patsaat..ei niin kovin naiselliset :)
Altaan reunalla on parhaimpaan auringon otto aikaan tungosta ja tunnelmaa. Jokainen kierittää tuoliaan auringon mukaan ja välillä pulahtaa virkistävään altaaseen...tai ei ehkä niin virkistävään, kun aurinko tuppaa senkin lämmittämään sellaiseksi löylyvedeksi :)
Niin on viikko jo vierähtänyt ja tuntuu, että liiankin nopeasti aika kiitää. 
Mitään ihmeitä ei ole jaksettu tehdä, nautitaan vaan lököilystä ja lämmöstä.
Tänään on sataa ripsotellut aamusta saakka, joten saatiin hyödyllinen välipäivä auringosta, iho saa levätä ja jos vaikka jaksais hiukan siivoilla sisällä.


Ihanaa kesäpäivää teille kaikille, satoi tai paistoi kesä on silti niin parasta :)))


jaana

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisaa, lootuksen lehdet näyttävät aivan kotoisen krassin lehdiltä :)

    Paikalliset taitavat tietää, että orkidea kasvaa luonnossa juuri puiden rungoilla, on siis epifyytti. Sen juuret tarvitsevat ilmaa, valoa ja happea, yhteyttävät siis ;) Siksipä orkidea olisikin hyvä istuttaa läpinäkyvään astiaan, jotta sen ilmajuuret voivat hyvin...

    mutta näyttävätpä teidän orkideanne olevan aivan loistokunnossa noissa ihanissa siniturkoosissa ruukuissansa. Kaunista on!

    VastaaPoista