tiistai 21. elokuuta 2018

arjen kauneus ja rosoisuus
Elämän suola on hyvä arki. Mistä hyvä arki koostuu, siihen on jokaisella varmasti ihan omanlainen vastaus ja ainakin toive siitä millainen olisi hyvä arki.
Minulle hyvä arki on sellainen, missä on muutama kohokohta, mikä nostaa juuri tämän päivän muistojen joukkoon. Sen ei tarvitse olla mikään iso asia. Hyvä keskustelu, mieleenpainuva paikka, päivä ilman migreeniä.

Jokin kaunis asia...niinkuin yllä olevassa kuvassa..mielestäni tässä on tosi sympaattinen asetelma. Kuva on Aurajokirannan yhdestä ruokaravintolasta..valitettavasti nimeä en nyt muista.

Kuvassa on sitä elämän rosoisuutta, sitä mitä elämä nyt yleensäkin tapaa olemaan. Vierastan todella paljon sellaista päälle liimattua kiiltokuva elämää, en osaisi elää sellaista elämää, saatikka pystyisin asumaan ja elämään kovin steriiliksi sisustetussa kodissa. Elämän kerroksellisuus tulee mielestäni näkyä kodissa missä asun, silloin minun silmä ja mieli lepää :)

Tänään elämän rosoisuus näyttäytyi minulle jäätävänä migreeni kohtauksena. Tuntui, että toinen puoli kasvoista halvaantuu, oli ihan jähmeä olo. Onneksi lääkkeet ja lepo auttoivat, ettei tarvinnut lähteä hakemaan apua sairaalasta. 
Pari kertaa olen joutunut migreenin takia tippaan sairaalaan. On hyvä tietää, että sieltä tulee sitten se apu, kun omat konstit ja lääkkeet eivät riitä kohtausta tainnuttamaan.
Tänäänkään en osaa sanoa, mikä sen laukaisi. Ihan normi elämää vietettiin, muutama tapaaminen, ei mitään erityistä. Mutta migreeni onkin siitä erikoinen ainakin minulla, että tulee ja menee milloin huvittaa. Paljoa en pysty ennalta sitä ehkäisemään...enempi niin, että ottaa vastaan mitä annetaan ja yrittää siitä sitten selviytyä :)

Tuvalla on myös alkanut syksyn merkit kuulumaan ja näkymään tasaisena niiskutuksena ja punaisina neninä. Tästä yleensä viimeistään huomaa, että syksy on tullut, koulut ja päiväkodit alkaneet...jollei sitä nyt muuten sattuisi huomaamaan ;)
Tänään kyllä sai jo laittaa villatakin päälle, tuuli oli sen verran viileällä päällä, vaikka aurinko yritti sinnikkäästi lämmittää.

Kaikki tuvalla hyvin. Tasainen niiskutus ja tuhina täyttää makuuhuoneet.
Nukkumattia odottelemaan taidan lähteä minäkin ja luulen, ettei sitä kauaa tarvitse vartoa :)


tiistai terveisin
jaana