maanantai 12. maaliskuuta 2012

Haloo Suomi


täällä HuaHin
Terkkuja lämpimästä!

Bougainville pensas pihalla antaa parasta kukintoaan
en ole ennen sitä näin komeana nähnyt :))
Samaan varteen on vartettu montaa eri väriä
todella kaunis!Ilma on mitä parhain
ei polttava
vaan kostean lämmin
+30° varjossa
hyvin tarkenee!Osa kukista kaipaa hieman enemmän hoivaa,
vaikka puutarhurit huolehtivatkin niistä poissa ollessa..
Kastelua, kitkemistä, isompaa ruukkua sitä normaalia 
Mies tykkää kyllä täällä näistä puutarhahommista :)
..toisinkuin kotona..Siinäpä se meidän Thaimaan koti on :)
ja paikalla tietysti rakas ruukkukauppias!
Mistä ihmeestä se vaistoaakin että ollaan tultu talolle,
ei ole vielä kertaakaan mennyt kuin kaksi yötä tänne tulosta kun hymyjen mies kaartaa pihalle iloisesti töötäten autollansa :))
No kyllähän me nytkin hänen ruukkujansa hankittiin,
hänellä on aina mukana orkideoja ja lootuksia joita istuttaa samalla
vaihtaa mullat ja kukat isompiin ruukkuihin
..siis sitä maanmainiota palvelua..
josta ei paljoa tarvitse edes maksaa!


Mutta nyt takaisin pihalle nauttimaan päivän viimeisistä säteistä!
täällähän kello on jo puoli viisi, siis viisituntia suomen aikaa edellä..

kuulumisiin

jaana

15 kommenttia:

 1. Siis mitä, teilläkö on ihan oma talo siellä?? VAU! Nauttikaahan lomasta ja lämmöstä ja puutarhahommista oikein kunnolla :) Ei kauaa kun täällä Suomessakin pääsee pihahommiin. Aurinko lämmittää ja lumet sulavat kovaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu täällähän meillä on ollut jo useamman vuoden tällainen talo yhdellä suomalaisen omistamalla alueella. Tällä alueella on kaikki talot suomalaisten, sitten on glubitalo ym.
   Tänne on niin helppo tulla meidän porukan kanssa kun on jo kaikki jutut valmiina, suurin osa omista kesä vaatteistakin on täällä :)
   Käytiin ensin meidän ison porukan kanssa valmismatkoilla etelässä ja voi miten kalliiksi ne tuli ja lapset alkoi valittaan tekemisen puutetta.
   Talo oli siihen aikaan tosi edullinen ja välillä lentoja saa suhteellisen edullisesti..
   Nyt on aina paikka minne suunnata isolla ja pienellä porukalla ja kaikki tykkää, ei lopu tekeminen koska täällä pääsee taxilla halvalla vaikka vesipuistoon :))
   Minäkin niin toivon, että kun tullaan niin lumet olis ainakin terassilta huspois!!
   Mukavia kevät päiviä sinne sinulle!!

   Poista
 2. Miten ihmeessä tuolta malttaa tulla takaisin!!! (jo tuo upea kukka ja tuoreiden hedelmien hinnat voisivat saada kotiinlähdön siirtymään, jos voisi valita)
  Nauttikaa elämästä! Siunausta ja varjelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, siinähän se juttu onkin!!
   ei malttais tulla kotiin ja aina on kaipuu tänne...
   hedelmät ja eläminen yleensä on ihan mielettömän halpaa suomeen verrattuna taikka vaikka välimeren maiden hintoihin, eilen oltiin me neljä syömässä hyvin ja maksoi 15e koko sakilta yhteensä!! mitä sillä suomessa saa mahtaako saada hesen aterian :)
   Kyllä nautitaan!!
   Kaunis Kiitos<3

   Poista
 3. Ei saa postata tällaista kun Suomessa on kylmä ja kurja kevät :D
  Nauttikaa reissustanne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, aattelin antaa aurinkoterapiaa täältä käsin :))
   mutta eiks sielläkin auringon pitäis paistaa....
   Näin tehdään!!

   Poista
 4. Voi, että... ystäväni lähti lauantaina sinne lomalle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänelläkin on varmaan yhtä lämmintä kuin meilläkin :)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Oletteko nyt siis siellä koko sakilla vai millaisella porukalla? Minkä mittainen reissu?

  Saako kysyä perhekodin arjesta? Ihan sellainen arkikysymys; millainen ruokalista teillä on? Vierailen aika useinkin lastensuojelun isommassa yksikössä ja olen kiinnittänyt usein huomiota epäterveelliseen ruokalistaan. Olkoonkin että kyseessä on kouluikäisiä mutta silti minusta viikottaiset pitsapäivät, uunimakkarat yms. on vähän turhan epäterveellisiä. Välipalalistassa on usein mm. suklaavanukasta, jäätelöä, sipsiä (!?!), pitsaa, lihapiirakkaa, pullaa, marjapiirakkaa yms. Itse ainakin toivoisin että myös perhekodeissa ja ja isommissa lastensuojelulaitoksissa noudatettaisiin terveellistä ruokavaliota ja ravintosuosituksia. Toki ymmärrän ja meilläkin on esim. leivontapäivänä pullaa masut pullollaan mutta pääasiallisena välipalana ei ole makeat ja rasvaiset jutut. Sama juttu pienemmässäkin yksikössä eli usein todella epäterveellisiä ruokia.

  Sitten kysyisin kuinka lasten/nuorten kanssa teillä opetellaan arjen askareita? Samainen paikka josta äsken mainitsin niin henkilökunnan kanssa kun olen jutellut niin nuorille ei opeteta ruuanlaittoa, kodin siistimistä tms. "kun niillä on omat menot eikä niitä kiinnosta". Maailmalle lähtee sitten nuoria jotka on uusavuttomia, ruuanlaitto kun pitäisi kuitenkin omassa kodissa olla ihan perusasia.

  Perhekodeista vielä. Olen hämmästynyt että kaikissa perhekodeissa ei välttämättä olekaan vakituisia aikuisia; perhekodin isää ja äitiä vaan on koti ja lapset muttei vanhempia :( Se saa minut joka kerta surulliseksi. Talo täynnä eri-ikäisiä lapsia ja työtä tehdään vuoroissa ja valitettavasti työntekijätkin vaihtuu tiuhaan. Minä kuvittelin aiemmin että perhekoti on koti jossa on kaksi ammattikasvattajaa ja sitten lisäksi palkattua väkeä, mutta että tosiaan kaksi aikuista asuisi vakituisesti talossa. Miksi noissakin on sitten nimenä perhekoti? Kun oikeastaanhan jos tarkkoja ollaan niin sehän on lastenkoti kun asukkainan on vain lapsia. Onko kyse sitten lasten lukumäärästä eli kun lapsia on esim. 7-9 niin nimikkeenä on perhekoti.
  Osaatko sanoa kuinka yleistä on tuollainen malli että kukaan aikuinen ei asu vakituisesti talossa?

  Tällaisia mietteiä ja hämmästelyn aiheita. Minulle välittyy blogistasi aina ihana tunnelma ja fiilis ja päivän joutohetkinä tulee klikkailtua aika useinkin Amandan tupaan kurkkimaan =) Kiitos kun jaksat bloggailla!

  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä postauksestasi :)
   Yritän vastailla kysymyksiisi parhaani mukaan :)
   Meillä on nyt kesäloma miehen kanssa ;)) joten mukaan pääsi kaksi neitoa...totuus on, että meidän muksuista ei pystynyt koulu/terapia juttujen vuoksi lähtemään kuin oma neito ja 12vuotias.
   Omaa yritämme ottaa näille pienemmille reissuille aina mukaan, jotta hän saisi omien vanhempien läheisyyttä välillä vähän enemmän...ja onhan hän vielä niin pieni..ainakin mun mielestä :)
   pari viikkoa ollaan, ei koulusta oikein voi sen enempää olla pois..ja muutenkin..
   hyvä kysymys tuosta ruokalistasta, se on ainakin meillä sellainen mielenkiintoinen juttu kun tätä sakkia on paljon ja vielä niin eri ikäistä..
   Meillä ollaan siirrytty lähes kokonaan luomu ruokaan, tosin lihaa ei saa pahemmin luomuna, mutta lähes kaikkea muuta saakin jo.
   Leipä on lähestulkoon ruisleipää.
   välipalaksi koulun jälkeen lapset ottaa hedelmän koska ruoka meillä on jo 15.30 jotta kaikki ennättäisivät syömään ennen illan ensimmäsiä treenejä taikka kerhoja..
   ruoka on suomalaista perusruokaa, paljon salaatteja ja kasviksia, kerran viikossa kalapäivä, kanapäivä jne.
   perjantaisin on yleensä jotain lasten suosikki ruokaa, lasagnea, itsetehtyä pitsaa taikka hampurilaisia..ja perjantai on se kuuluisa karkkipäivä, josta muistetaan muistuttaa viikon kuluessa :)
   leipomista ollaan vähennette tosi paljon, koska eipä se vehnäpullan syönti mitään niin terveellistä ole ja masut tuppaa kasvamaan ihan ilman pullaakin ;))
   Meillä lapset siivoaa oman huoneen, pienempiä autetaan, osallistuvat keittiöhommiin, kattamisiin, ruuanlaittoon lähes kaikki isot, meiltä ei maailmalle lähde uusavuttomia lapsia..siitä pidetään kiinni..itseäni voi sitten raivostuttaa sellainen ettei mitään tarvi tehdä ja ei sitten mitään osatakkaan..Ei Niin :) Tottakai kaikilla on omat menot, mutta eikait ny kellään niin kiirus ole ettei jotain pientä edes ennätä tekemään..huolestuttavaa...
   Laki määrää sen, että perhekodissa täytyy olla isä ja äiti kokoaikaisesti työssä, muuallla ei voi työskennellä!
   Avi valvoo meillä päin tätä ainakin hyvin, joten täältä en tiedä yhtään perhekotia jossa ei näin olisi..
   Ja eihän sitä lupaakaan saa jos näitä ehtoja ei täytä..
   Perhekodit voivat olla seitsemän paikkaisia, avi voi antaa lupaa ylitykselle poikkeustapauksissa.
   Siihen en osaa sanoa kuinka yleistä sellainen suomessa on, mutta meilläpäin ei ole..ja ei kuuluisi olla muuallakaan!
   Hyvä se on kysyä ja hämmästelläkin välillä, ihan rohkeasti vaan :)
   Kiitos kaunis sanoistasi, mulle tämä bloggailu on sellaista arjen terapiaa välillä ennättää tiiviimmin..sitten taas kun kiirus pukkaa niin tästä on hyvä vähentää :)
   Mukavia kevät päiviä sinulle Tanja!

   Poista
  2. Lämmin kiitos vastauksesta! Itsekin olen sitä mieltä että kotoa täytyy lähteä maailmalle niin ettei sormi mene suuhun heti aamupala-aikaan kun ei osaa mitään ottaa/valmistaa itse. Meillä jokainen lapsi osallistuu keittiössä ja kodin muissa puuhissa;paitsi kuopus jolla on ikää 8kk =D Tai kyllähän hän sujuvasti iskee tahtia syöttötuolissa kun toiset laittaa ruokaa ja maistelee kasviksia ja hedelmiä omasta kädestä. Mutta siis tyyliin kun jaloilleen nousee niin alkaa osallistumaan mm. ojentelee pyykkejä korista (tai kiskoo niitä telineestä alas;)) joka on kuitenkin lapselle leikkiä mutta samalla kotityö tulee tutuksi. 8v. meillä suunnittelee toisinaan viikonlopuiksi menun jonka sitten saa valmistaa aikuisen kanssa. Aivan ihania yhteisiä hetkiä tuollaiset!

   Samalta kuulostaa teidän ruokajutut kuin meilläkin. Perus kotiruokaa, välissä jotain uutta kokeillen, välissä herkutellen. Pyritään pitämään paketti tasapainossa niin kaiikki voivat hyvin =)

   Siis juu tarkoitinkin että perhkeodin omistaja/johtaja kyllä työskentelee paikassa, mutta kukaan aikuinen ei asu talossa vakituisesti eikä varsinaisesti kukaan ole isä tai äiti. Mutta toivottavasti tuollainen on vain jokin poikkeustapaus.

   Nauttikaa olostanne siellä lämmössä ja kyllä tosiaan; se pieni neitikin tarvitsee niitä omia tankkaushetkiä ikioman äidin ja isän kanssa <3

   Tanja

   Poista
 6. Ihania ihania kuvia ja pitkästä aikaa täällä kurkkimassa. Voi miten kutsuvaa lämmintä ja puhdasta :) Monta kertaa vuodessa käytte Thaimaan kodissanne? Aina matkanne kuulostaa niin kutsuvalta.
  Mukavaa lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet meillekin ennättänyt :)
   Ihanan lämminta on kyllä
   yritämme päästä tänne ainakin muutaman kerran vuodessa, pienemmällä ja yhden reissun ainakin kokosakin kanssa..koulut tuppa häiritsemään lomailua ;))
   Kiitos!!

   Poista
 7. Huh..mä niin toivon että olisin siellä.. olen niin kyllästynyt tähän lumeen. Mutta joo, tänään mittari näytti +6 astetta! Että kyllä toivoa on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuu tänne vaan, kyllä tänne mahtuu tai vuokrataan sulle viereinen talo :))
   taitaa se kesä kyllä sinnekin kolkutella..hitaasti mutta varmasti :)

   Poista