tiistai 23. lokakuuta 2012

Tämän harmauden keskeltä


on aivan pakko edes kuvien muodossa 
nähdä valoa
lunta
auringon säteitäniistä ja paljosta muusta
saatiin nauttia pohjosen lomalla
kuten myös lumesta :))
mies aina nauraa, että onko mun pakko joka loma kuvata tämä sama maisema
Juu On On
koska se on alati muuttuva vuodenaikojen ja sään mukaan
meidän mökkirannan vastapuolelle aukeaa näin lumoavan kaunis maalaismaisema
Mamman kultamussukka
Aatu 
nautti lumesta niinkuin me muutkin

Täytyy sanoa, että ottaisin samantein tämän harmauden tilalle
pakkasen ja lumen!

VALOA, Valoa, Valoa, Valoa.....

Juu, sitä kaipaan :)

tiistai terkuin
jaana

13 kommenttia:

 1. Inhoan pimeää syksyä, inhoan kylmää tuulta, inhoan sadetta. Rakastan kynttilöitä, takkatulta, lämpöä :)
  Eniten kuitenkin kesäpäiviä, ruusuja, aurinkoa, lämpöä :)
  Halaus täältä!
  Koillismaan maisemat, ne ovat lumoavia. Sydämessäni on aina ja ikuisesti sellainen Koillismaan sopukka :) Asuinhan siellä koko työikäni :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Se on totta, etta nama lapin maisemat muuttuvat joka paiva saan ja vuodenajan mukaan. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 3. Äyk....ei VIELÄ lunta!!
  Kyllä sitä vielä riittää!! :DD

  VastaaPoista
 4. Niin me ollaan erilaisia! Olen itse niin etelärannikon kasvatti, että yllä kommentoineen Pepin tavoin en minäkään voisi ottaa lunta vielä, se tuntuisi aivan liian aikaiselta! Ja sitten sitä saisi katsoa epänormaalin pitkään. Kaksi viikkoa lunta per vuosi olisi ihan sopiva määrä tässä osoitteessa :-D Kun on tottunut loskaan jo pienestä, etkä sitä sietää paremmin ;-)
  Vaan täällä paistaa aurinko, toivottavasti sielläkin! Paljon on vielä vihreän ja keltaisen kauniita värejä. Muistan kun joskus blogissasi sanoit, ehkä silloin kun monet viime kevättalvella haikailivat kevättä, että miksi ihmiset eivät voi olla tyytyväisiä siihen hetkeen. Muistutan tästä nyt ;-) Itse jaksan ihmetellä juuri tätä samaa ilmiötä tähän aikaan vuodesta. Miksi ihmeessä on niin kova lumen ja pakkasen kaipuu, kun se vääjäämättä kumminkin tulee ajallaan. Nyt on niin ihanan värikästä ja leutoa.
  Ihana vastaranta, minäkin kuvaisin sitä joka kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, niimpä taisin sanoa :))
   mutta kun olen ylä suomen kasvatti, niin mulle tämä etelä suomen lössökeli on edelleen vaikea pala :)
   pikkupakkanen ja valkonen maa antavat mulle valtavasti energiaa..tästä harmaudesta en kyllä osaa nauttia..varsinkaan kun koko aamunpäivän on sataa tihuuttanut...nyt alkaa pikkasen vaalenemaan :)

   Poista
 5. En minäkään tästä vesisateesta, harmaudesta ja pimeistä päivistä tykkää, mutta en kyllä vielä luntakaan halua! Sitä pakkasta ja jäätä on ihan riittävästi ja lumitöitä saa tehdä ihan hullunlailla.
  Mun olis varmaan parasta asua jossakin etelä-euroopassa. Missä ei tarvis rapata autonikkunoita ja pelätä lieukkaita teitä... Mutta, onneksi on tuo ihana joulunaika talven keskellä!
  Minä en ole vielä sitä Lapin innostusta saanut, lomilla auton nokka näyttää taatusti etelään! Upeita maisemia kuvissasi kuitenkin on!

  VastaaPoista
 6. Tulisi pikkuinen pakkanen ja kirkkaita päiviä, menisi syksy kuin huomamatta, Lunta en kyllä kaipaa vielä hetkeen. Se vain tietää ikäviä, liian raskaita lumitöitä. Nuorempana ja terveempänä rakastin lumitöitä, oli ihanaa, siinä näki työnsä tuloksenkin. Nyt on vähän liikaa jo.

  VastaaPoista
 7. Koiran ja valon kannalta ottaisin lunta, mutta lumitöitten ja kylmyyden vuoksi en. Ehkä sitä lunta vielä ehtii saada ihan liikaakin... Aatu on soma!

  VastaaPoista
 8. sä lähdit liian aikaste poies,sillä maanantai aamuna oli viistoista astetta pakkasta,nyt onneksi on nollassa,mutta valkea maa.Saa nähä minkalaiset ilmat tuo loppuviikko!terkuin astan emäntä

  VastaaPoista
 9. emäntä Pohojanmaalta23. lokakuuta 2012 klo 19.09

  Me maatalojen kasvatit ja asujat elämme vuodenajasta toiseen aina sen mukaan vaihtuvine töineen.Syksy tuo aina helpotusta kesän raadantaan ja sitä ehtii jo odottaakin.Mennyt kesä oli tosi kurja sadonkorjuunkin kannalta ja kaikki työt ovat venyneet aivan liian kauas syksyyn.Toivottavasti talvi tuo helpotusta ja selkeyttä työntekoon ja pääsee vähän tekemään käsitöitäkin ja harrastamaan jotain mieleistä.Kyllä me syksy kestetään ,kun joulukin on tuloillaan:)

  VastaaPoista
 10. Kauniit on maisemat...Koillismaalla, josta olen itsekkin kotoisin :)
  Ja kyllähän lumi valaisee mukavasti.
  Itse en tykkää juuri tästä pimeydestä ja synkkyydestä.

  Alemmassa postauksessa oleva sauna on kertakaikkisen ihana <3

  VastaaPoista
 11. Maisemat kuin kuvakirjasta.. nauti kirpeistä aamuista ja huuruista;)

  VastaaPoista